Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak nauczyć młodą świnkę morską skoków?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
kamilka1803
Użytkownik
Świnki morskie: Leo.
Kontaktowanie:

Re: Jak nauczyć młodą świnkę morską skoków?

Postautor: kamilka1803 » 21 września 2011, 21:17

SZTUCZKA "OBRÓT"
Bierzemy smakołyk do góry i minimalnie nad główką świnki lub przed nią go trzymamy .
Powoli obracamy smakołyk , świnka powinna obrócić się za nim .
Oczywiście smakołyk się należy . :D
Moja świnka za jeden obrót dostaję kawałek jakiegoś warzywka. Po prostu Leo i ja robimy to wyłącznie dla zabawy. Gdyby nie chciał tego robić to bym go do tego nie zmuszała. :)

Możecie mówić do mnie Kamila.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 22 września 2011, 11:15

Ja tam nie ucze niczego swoich swin,same z siebie na klatke lapkami staja jak ide z ogorkiem,Daisy wylazi z klatki i czeka kolo lodowki,Lola tez,Lucy wcale z klatkinie wychodzi,niech sobie sa glupiutkie i beztroskie,nie zalezy mi na sztuczkach.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 25 września 2011, 22:05

Zuza też jest głupiutka, nic nie potrafi, ale sama z siebie skacze-i to jak wysoko...Uwielbia popcorning, wiem, że to żadna sztuczka, ale temat jest, jak nauczyć świnkę morską skoków-ja niczego nie uczyłam, Zuza przeskakuje przez wszystko co ma na swojej drodze, czy to miska, czy pudełko (w miarę niskie, znamy możliwości świnki).

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
kamilka1803
Użytkownik
Świnki morskie: Leo.
Kontaktowanie:

Postautor: kamilka1803 » 26 września 2011, 18:02

Moja świnka robi tak samo. Nigdy jej nie zmuszam tak jak niektórzy(czytałam na innym forum). Gdyby nie chciał to by tego nie robił. Nic na siłę.
http://www.pysiaimysia.fora.pl/tresura, ... ka,18.html
Na tym forum w temacie jest nawet napisane że uczą świnkę morską podawania łapy. :shock:

Możecie mówić do mnie Kamila.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 26 września 2011, 19:31

Jedyne, czego uczę Zuzię, to reagowania na swoje imię ;-) Ola była bardzo pojętną uczennicą, szybko zaczęła reagować na swoje imię. Zobaczymy, jak to będzie z Małą.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 26 września 2011, 19:39

kamilka1803 pisze:Moja świnka robi tak samo. Nigdy jej nie zmuszam tak jak niektórzy(czytałam na innym forum). Gdyby nie chciał to by tego nie robił. Nic na siłę.
http://www.pysiaimysia.fora.pl/tresura, ... ka,18.html
Na tym forum w temacie jest nawet napisane że uczą świnkę morską podawania łapy. :shock:

Co za głupoty... jak ktoś ma chore ambicje trenerskie to niech kupi psa, który się będzie przy tym dobrze bawił, a nie męczy biedną świnkę. Nie mam na myśli przychodzenia na imię, bo to jest przydatne, ale żeby uczyć świnkę podawania łapki to trzeba być chorym na umyśle. One nawet budową anatomiczną nie są przystosowane do robienia "sztuczek".

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 września 2011, 23:01

vagina_denata pisze:One nawet budową anatomiczną nie są przystosowane do robienia "sztuczek".

Maja zbzyt duza mase ciala w stosunku do wytrzymalosci kregoslupa.glupie sztuczki moga kosztowac swinke powaznymi klopotami zdrowotnymi,jedyne co swinki powinny robic,to wylegiwac sie jesc,spac i ewentualnie ruszac wtedy kiedy maja na to ochote :mrgreen:

Gość

Postautor: Gość » 30 stycznia 2012, 19:16

Ja mojego Bursztyna uczyłam najpierw przechodzenia nad papierową rurką grubości około trzech centymetrów, potem skakania przez przeszkody do pięciu centymetrów, później trochę wyższe (do dziesięciu centymetrów, przy wyższych coś się może stać). Za dobrze wykonane skoki należy się oczywiście nagroda, przy nowej sztuczce lepsza, niż przy dawno opanowanej. Nie rozumiem, czemu piszecie, że psy i konie można uczyć sztuczek , a świnki nie. Nie wszyscy mogą mieć psa czy konia, a jeśli świnka z własnej woli wykonuje sztuczki, to nie ma problemu. Tak w ogóle to pytanie brzmiało "Jak nauczyć młodą świnkę morską skoków?", a nie "Co sądzicie o tresurze świnki morskiej?".

Kocixu

Postautor: Kocixu » 9 września 2012, 17:19

Żartujesz sobie? Świnka to nie jest zwierze cyrkowe, nie rób jej krzywdy. Daj jej spokój, świnki mają słaby kręgosłup

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 września 2012, 17:22

Nie chce mi się czytać wszystkiego,ale po co uczyć świnkę sztuczek.? Obrót.? Hop.? itp. . Świnka to nie pies,która się nauczy daj łapę czy inną rzecz. :evil: Moim zdaniem jeśli ktoś chce zwierzę nauczyć sztuczki to niech sobie kupi na baterie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca