Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
cookie01
Użytkownik
Świnki morskie: Miki[*] Frugo Szczurek[*]
Kontaktowanie:

Re: Brukselka I rodzaje kapust

Postautor: cookie01 » 7 stycznia 2016, 5:15

KochneŚwiniaki pisze:Befana na jednej stronce jest tak napiaane ze odradzaja salaty I kapusty

Hmmm.. Tu się akurat zgodzę. Mnie też się zdarzało słyszeć (niektóre zoologiczne) lub czasami widzieć takie teksty. :sleepy:
KochaneŚwiniaki chyba naprawdę powinieneś poczytać sobie stronę SPŚM

"Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie." Wisława Szymborska

Awatar użytkownika

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 7 stycznia 2016, 7:44

KochneŚwiniaki pisze:Befana na jednej stronce jest tak napiaane ze odradzaja salaty I kapusty

@kochaneswiniaki to prosze mi to znalesc i pokazac- nie uwierze dopoki nie zobacze, bo znajac ciebie i twoja zdolnosc do przekrecania wszystkiego co czytasz pewnie pisali o lodowej, a ty w jeden wor wsadziles kazdy inny gatunek zeby sie nie meczyc- najlepiej odstawic wszystko i zaczac karmic kapusta i brukselka, co nie..?

@cookie01 nawet nie gadaj- wedlog mojego weterynarza tez nie powinny jesc przynajmniej polowy tych rzeczy jakie zazwyczaj sie daje, zgadnij dlaczego....? zeby ich "nie rozpieszczac" pod wzgledem zywieniowym, wiec skoro cos takiego jest zdolny powiedziec wet choc ogolny nawet nie chce myslec co beda w innych, mniej "specjalistycznych" miejscach gadali :lol:

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
cookie01
Użytkownik
Świnki morskie: Miki[*] Frugo Szczurek[*]
Kontaktowanie:

Postautor: cookie01 » 7 stycznia 2016, 11:51

befana30 pisze:
@cookie01 nawet nie gadaj- wedlog mojego weterynarza tez nie powinny jesc przynajmniej polowy tych rzeczy jakie zazwyczaj sie daje, zgadnij dlaczego....? zeby ich "nie rozpieszczac"

:lol: Prosiaczki muszą być zadowolone :P

"Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie." Wisława Szymborska

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 7 stycznia 2016, 12:05

a jak :D no, ale wiesz wedlog tego samego weta nie powinnam im dawac wogole owocow, a nawet bazyli, bo....jest dla nich trujaca :naughty: a ja wlasnie dzieki bazyli podkurowalam jednego i drugiego- no coz, zdarzaja sie rozne elementy jak widac nawet profesjonalisci potrafia gafy nieziemskie szczelac, wiec zaloze sie ze na necie na poniektorych "pseudoblogach" o swinkach takich elementow niezgodnych z prawda jest wiele, ale na stronce SPSM akurat jako niewskazana figuruje salata lodowa, a nie wszystkie razem :)

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 7 stycznia 2016, 17:46

To moge dawac salte bo juz nwm ; ( a moge dac rozszponke?

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 7 stycznia 2016, 17:54

mozesz- masz uwazac na lodowa, roszponke rowniez mozesz, ale z umiarem- ma wiele cennych wit i skl.odzywczych, dziala pobudzajaco na trawienie ale rowniez uspokajajaco, a widzac ze twoj pros podobno osowialy, wiec nie dawaj mu zbyt duzo, bo i tak jest zbyt hmm...."spokojny"....

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 7 stycznia 2016, 18:14

A waga proska wynosi 1500g to byla pomylka weta I nie byl osowialy tulko spal dopiero aie tego dowiedzialem dibrze odrYwuam codziennie doataje dwie misiki warzyw/owocow I zieleninki dwa razy czyli rano I wieczor daje jesze pokarm dwa razy dIennie rano I wiecOr I kolba bo musi scierac zabki wiem wiem jest nie zdrowa ale nie lubi gryzakow I patyczkow wiec musze dac kolbe choc tez nie rusza I mam sposob dac rano troche pokarmu okolo 1.5 lyzki I ziol 1.5 lyzki I potem bedzie kolba I tak samo wieczorem kolva tylko po to aby scieral zabki dobry to sposob dwa razy dziennie dawac pokarm jak wy robicie?

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 7 stycznia 2016, 18:26

hmm... po pierwsze, choc faktycznie sie zdarza, ze niektore swinki moga osiagac do 1,5kg wagi tym bardziej samce to prawda- ale ze sie wet pomylil i z tego 1,5kg zrobil pol kilo to juz mi cuchnie, a nie smierdzi- zas krecisz... podejrzewam, ze niewiele osob na forum jest w stanie po tych wszystkich Twoich bajkach uwierzyc w cos podobnego- zrob i wstaw zdjecie to wtedy "zwroce honor".
Do kolby sie juz nie przyczepie, choc nie pochwalam- jedna na miesiac "ujdzie w tlumie", a Galaxy ci kiedys zasugerowala jaka mozna kupic, by byla zdrowsza.
Co do por karmienia nie kaz ludziom po raz setny znow pisac ile razy dziennie powinien dostawac skoro temat byl walkowany wielokrotnie- przejrzyj twoje stare posty.

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 7 stycznia 2016, 18:31

Jak nie wierzysz to przyjedz do mnie waga powiedzial mi dobrze ale ja zle uslyszalem I z tego byl blad wiec sie ciesze ze nie ma nirdowagi I czy to dobry sposob ten co napisalem wyzej?

EDIT:
Ile razy dziennie dawac pokarm

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 7 stycznia 2016, 18:35

KochneŚwiniaki pisze:Jak nie wierzysz to przyjedz do mnie waga powiedzial mi dobrze ale ja zle uslyszalem I z tego byl blad wiec sie ciesze ze nie ma nirdowagi I czy to dobry sposob ten co napisalem wyzej?

jasne przyjade- "zadzieram kiece i lece", bo tobie sie fotki nie chce wstawic widocznie sie czegos obawiasz, w jakim ty swiecie zyjesz..? :lol:
Przejrzyj stare posty to sie dowiesz jak masz karmic

ps- ty na forum dwa razy pisales wage, pierwsza byla o,5kg druga po pewnym czasie ponad 600gr wiec to pewnie rowniez wtedy "zle uslyszales"...?

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”