Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jestem juz dorosła...

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 13 kwietnia 2007, 20:11

No stwierdziłam że będę jej sadzić ten owies bo bardzo go lubi ,pietruszke dawali do płatków kukurydzianych ,starczyło tego na jedna doniczke,zobaczymy moze wyrosnie to tez sie swinka cieszyc bedzie :D A pod ręką zielsko bardzo sie przydaje,nie wiedzialam ze te swinki takie hałaśliwe i jak czasem w nocy szaleje,to jej rzucam tego zielska i jest cicho bo mi dziecko budzi.Teraz zaczęła się masakra z domkiem ,od dwóch dni pożera swoją chałupkę i to szczególnie w nocy,hałas przeraźliwy ,w koncu zaczelam jej zabierac na noc ten domek,a jak zacznie koziołki fikać i rozrzucac wszystko dookoła...no wesoło mamy :D

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 13 kwietnia 2007, 22:22

Hehe, owies, niech będzie :D
Właśnie też muszę moim coś zasiać, mam 0,5 kg jedzenia papuziego (zostało po moim zmarłym Ćwirku), więc jest co siać :P tylko ziemi brakuje. No i muszę od mamy jakąś dużą doniczkę wyciągnąć :D

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 15 kwietnia 2007, 17:11

Moja świnka jak ja tylko biore na ręce to zaczyna mnie lizac,lize wszedzie,rece nogi,stopy uwielbia ,dłonie to lize caly czas jak ja trzymam ,dziwne to dla mnie bo męża np nie lize,dziecko czasem,a mnie non stop,wiecie moze dlaczego tak robi?czy to kazda swinka tak?z miłosci chyba tego nie robi? :D

Awatar użytkownika
DiKei
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: DiKei » 15 kwietnia 2007, 17:18

Martunia69 pisze:dziwne to dla mnie bo męża np nie lize,dziecko czasem,a mnie non stop,wiecie moze dlaczego tak robi?czy to kazda swinka tak?z miłosci chyba tego nie robi?

Widać że właśnie ciebie najbardziej lubi i jesteś dla niej jak matka i chyba bardzo dobrze się opiekujesz. Liże te osoby które najbardziej lubi i się do nich przyzwyczaiła

Loading...

Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 15 kwietnia 2007, 18:59

No w sumie to na moich rękach przeważnie przesiaduje inni tez ja biorą ale u mnie jest najczęściej,ale wiecie co cholernie to miłe ,jak wiem ze mnie tak lubi ze az by mnie zalizała :D

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 15 kwietnia 2007, 21:06

no pewnie że miłe :D a poze tym pewnie często dajesz jej coś do wszamania a to też działa na wieprzki ;)

Awatar użytkownika
Martunia69
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martunia69 » 15 kwietnia 2007, 22:26

No jedzonko w sumie prawie zawsze ja daje,wiec pewnie to tez ma jakies znaczenie,a dzisiaj siedzialam sobie przy komputerze,trzymalam ja caly czas na kolanach i w pewnych momentach bylo jej juz tak dobrze ze jakby to określić,rzucała sie i wyciągała nogi na bok i tak lezala,smiesznie to wyglądało,ale sfilmowac tego chyba nie dam rady :D

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 16 kwietnia 2007, 17:03

Wiem wiem :D Moja Zuźka nie jest jeszzce tak ufna żeby się tak rozłożyć ale poprzednia wieprzka też mi taką radochę robiła :P

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 16 kwietnia 2007, 17:07

To mi sie trafiają jakieś niepieszczotliwe egzemplarze :)

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
OLA I JULIA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: OLA I JULIA » 19 kwietnia 2007, 9:58

Jeszcze raz pochwały dla Twojej świnki. Z tym lizaniem gdzies czytalam, że może chodzić o sól.

Kocham moją świnkę![*]

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”