Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
stwór
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Jak to..?

Postautor: stwór » 14 grudnia 2015, 15:29

A co to z tym bananem za problem? Chyba dajesz im coś innego też do jedzenia? Ogórek - ze skórką, bo ją objadają w pierwszej kolejności, tak samo pomidor. Różnie jest z marchewką, czasem wola ze skórką, a czasem bez. To samo pietruszka i burak. Oczywiście jeżeli ze skórką, to umyte dokładnie. Ja myślę, że one wiedzą, co jest zbyt chemiczne i wtedy skórki, ani zawartości nie ruszą. Generalnie same wiedzą i strasznych szkodliwości nawet nie ruszą.

Awatar użytkownika

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Przewracanie miski

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 15:56

Moja swinka caly cAs rozwala miske z jedzeniem ta miska jest ceramiczna co robic? :shock:

Więcej inwencji przy nazywaniu wątków. Gdyby każdy wątek miał tytuł 'Co mam robić??', nie byłoby wiadomo o czym jest. Poprawiłam.
GalaxySparkle

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Menu dla świnki

Postautor: GalaxySparkle » 14 grudnia 2015, 16:22

KochneŚwiniaki pisze:bylem u weta ale on powiedzial ze moze uczulenie ale dal szczepionke na swierzba na pierwszej wizycie
Powstały już wgl szczepionki dla świnek? Kiedy ostatnio czytałam coś na ten temat, to były dopiero na jakimś wczesnym etapie opracowywania.

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Czy moge...?

Postautor: GalaxySparkle » 14 grudnia 2015, 16:43

Ja miałam weekend porządków, a jeszcze bazarek był w Caviarni i tam spędzałam czas, który mogłam poświęcić na świnkowe fora. :blush: Jestem od trzech miesięcy jedynym aktywnym modem (a i to po długiej przerwie od forum, bo miałam dość czytania o cierpieniach świnek i musiałam od tego odpocząć...), toteż poproszę o zorganizowanie naboru i liczę, że wyłoni się choć jedna osoba, która by znalazła czas na moderkę.

Co się tyczy tego wątku, dla dobra zwierzaczka nie potrafię już założyć, że jest to prowokacja. Jeżeli jego autor faktycznie ma świneczkę i takie problemy, to pomyślmy o tym biedactwie. :(

@KochneŚwiniaki Na żwirek połóż matę łazienkową, bo świnki mają delikatne łapeczki i nie mogą chodzić po samym żwirku. Chciałbyś Ty chodzić i spać na żwirku? Położysz matę, to wtedy rozwiąże się problem żwirku przyklejającego się do banana. Jedzonko z maty nie będzie brudne, a matę z jedzonka łatwo umyć.

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Jak to..?

Postautor: GalaxySparkle » 14 grudnia 2015, 16:51

To samo pytanie zadałeś już we wcześniejszym wątku. Zamykam.

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Przewracanie miski

Postautor: GalaxySparkle » 14 grudnia 2015, 16:53

Kup jej miskę, która jest zawieszana na prętach klatki.

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Pomidorki-czy mozna?

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 19:53

Hej czy moge mojemu swiniakowi dac swiezego pomidora bo bylem w zoolog I powiedzieli mi ze nie bo zatruje sie pestecydami ale mozna suszone pomidorki tak mj powiedziala a juz duP mi doradzila jak np nie dawaj ogorka bo sa bardzo pryskane wiec nie wiem czy moge dac tego pomidora troche sie boje :sad: :( :no:

Awatar użytkownika
pinkuś
Użytkownik
Świnki morskie: Pinki i Benio
Kontaktowanie:

Re: Pomidorki-czy mozna?

Postautor: pinkuś » 14 grudnia 2015, 19:57

@befana30 wczoraj, 15:35 napisała co prosiak może jeść, jeśli się martwisz o pestycydy to obierz pomidora ze skórki albo kup w sklepie ze zdrową żywnością, a pomidory suszone ze sklepu mają więcej chemii niż taki świeży.

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Menu dla świnki

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 19:59

Mpja swinka wazy 520 g wet powiedzial ze to dobra waga ma 7msc samiec

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Pomidorki-czy mozna?

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 20:08

Chodzi mi o suszpne pomidory z.firmy herbal pets bo pani mi powiedziala ze te sa sobre bo niepryskane a pomidory w sklepaxh aa pryskane I moze zaszkodzic I moze miec plukanie zoladka wiec sie troche boje a chcialem wzbogacic diete w pomidorka

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”