Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Męczenie świnek

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Przemek_2010
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Męczenie świnek

Postautor: Przemek_2010 » 17 sierpnia 2011, 20:46

Te świnki są takie piękne a giną przez jakichś idiotów:(

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Meam
Użytkownik
Świnki morskie: Rita- mały terrorysta
Kontaktowanie:

Postautor: Meam » 17 sierpnia 2011, 21:44

Po tych wszystkich filmach, wziełam Rite i przytulilam

Rita jest ze mną od 10.05.2010

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 18 sierpnia 2011, 10:10

Meam pisze:Po tych wszystkich filmach, wziełam Rite i przytulilam

Ja zrobiłam dokładnie tak samo, chociaż nawet nie oglądałam tych filmików. Obie naraz przytuliłam ;p

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 18 sierpnia 2011, 10:15

To takie smutne i zarazem żałosne, że jeszcze ktoś nagrywa jak zwierze cierpi. Niech to zatrzyma dla siebie. Jak Gutka też przytuliłam

Fido

Postautor: Fido » 29 sierpnia 2011, 4:35

Re: http://www.youtube.com/watch?v=zr3oaOcE1WE

Pierwszy i jedyny post będzie i się na tym forum - moje świnki morskiej nie jest zmęczony, nie był w niebezpieczeństwie i musiał wycofać się z ciepłym basenie przed przemęczenie - lubi pływać, to był bardzo gorący dzień i był zadowolony aby się ochłodzić. to był jedyny raz był basen bezpłatnie bez coś wspinać się na, jak i potrzebne materiały do projektu uczelni w tym czasie.

Przepraszam, jeśli przekłada się to źle, jestem angielski i zaufania narzędzie online tłumaczenia post.

On jest szczęśliwy i zdrowy do dziś i bardzo zadbane aslong z moim 13 świń innych morskich.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 29 sierpnia 2011, 11:45

Fido pisze:Re: http://www.youtube.com/watch?v=zr3oaOcE1WE

Pierwszy i jedyny post będzie i się na tym forum - moje świnki morskiej nie jest zmęczony, nie był w niebezpieczeństwie i musiał wycofać się z ciepłym basenie przed przemęczenie - lubi pływać, to był bardzo gorący dzień i był zadowolony aby się ochłodzić. to był jedyny raz był basen bezpłatnie bez coś wspinać się na, jak i potrzebne materiały do projektu uczelni w tym czasie.

Przepraszam, jeśli przekłada się to źle, jestem angielski i zaufania narzędzie online tłumaczenia post.

On jest szczęśliwy i zdrowy do dziś i bardzo zadbane aslong z moim 13 świń innych morskich.

I think that will be better to write in English, it is difficult to understand your translation
Fido pisze:Przepraszam, jeśli przekłada się to źle, jestem angielski i zaufania narzędzie online tłumaczenia post.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fido

Postautor: Fido » 29 sierpnia 2011, 12:49

I just checked the translation and it was terrible. i am very sorry. i will admit that the only other language i know is basic Greek. typical Ignorant British citizen in that respect.

basically i just wanted to say that my guinea pig is not fatigued, he was in no danger and was taken out of the (warm) pool before becoming tired - he likes to swim. The video was taken on a very hot day and he was glad to cool off.

this was the only time he was swimming free without something to climb out onto - as i needed the footage for a college project at the time.
it was going to be on mammalian survival strategies, this video was basically to illustrate that guinea pigs and other small mammals are very strong swimmers when they have to be.
i never used the footage for that purpose though as i ran out of time.

i would just like to make everyone aware that he is happy and healthy to this day and very well cared for along with my 13 other guinea pigs. i would NEVER willingly harm them, or let any harm come to any of my animals.
as i have mentioned many many times in reply to comments on the video in question

personally i also dislike a lot of the "swimming" videos on youtube, there are ways it should be done
and the way shown in this video is, admittedly, the wrong way. I don't, in any way, condone making guineas swim in deep water.
but as mentioned i had my reasons for doing it and Fido really didn't mind.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 29 sierpnia 2011, 19:08

That`s fine,do you have a 13 other guinea pig?omg!Put all of them to our gallery!

Awatar użytkownika
Mango
Użytkownik
Świnki morskie: Celiś & Kubuś
Kontaktowanie:

Postautor: Mango » 29 sierpnia 2011, 19:28

Popieram powyższy post :)

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 29 sierpnia 2011, 21:37

Przemek-Dla właściciela węża świnka może być tylko szkodnikiem, gryzoniem, nic nie wartym, a wąż jest jego skarbem. Różni ludzie żyją...

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca