Dla mnie najsłodsze i najfajniejsze imiona dla świnek to: samiczki-Pusia, Pinka, Lila,Kropka i inne np.zrobnienia samce-Misio, Dyzio, Pimpek, Reksio i inne. Nie polecam imion typu Marek, Karol, Dominika i takich jak ludzkie imiona. Świnka najszybciej przyzwyczai się do krótkich imion, na przykład takich jak wymieniłam wyżej. Mam nadzieję, że pomogłam ___________________________ Pozdrawiam, Emileczka
Ja może powiem taką ciekawostkę, myślę, że bardzo się przyda. Otóż światowej sławy naukowcy odkryli, że zwierzęta najszybciej reagują na imiona dwusylabowe, np. : Dy-zio, Ka-cper, Lu-sia
Też o tym słyszałam, Sandi. Co do imion to moje pupile mają dość... oryginalne imiona. xd Miałam Gandalfa i Gryffindora (wołałam na nich Gandi i Gryfek), teraz mam Dracona. Zastanawiałam się nad imieniem Legolas i Gimli, gdybym miała samiczkę nazwałabym ją Ariba.
Ja mam chomiczka Lucka, znaczy Lucjana Natasza, a to dlatego, że moja świnka nazywa się Nadia, a ja lubię, jak imiona do siebie pasują, więc Nadia i Natasza
Hmn...Dodam parę alfabetycznie (alfabetycznie tylko 1 litera ) A Ami , Amorek B Basia , Buster C Cynka,Cunio D Diana,Delmuś E Emi,Enio F Figa,Funio G Gama,Gizmo H Hiki ,Hiko I Ina,Iro J Juna,Jim K Kania,Kropek L Lisa,Lizus N Nutka,Nuki M Monika,Miki O Orianna,Olo P Punia,Punio R Rama,Ron S Samanta,Sam T Tunia,Tunio U Una,Umkuses W Wiki,Wim Bez paru liter