Misiu12 nie jest prawdą to co piszesz. Nie wiem jaki lekarz Ci to powiedział. Ja jestem teraz podczas III roku odczulania na pyłki. Biorę szczepionkę trawy/żyto. I pomimo iż szczepionka jest tylko na trawy i żyto to złagodziła także moje reakcje na pylące drzewa, kurz i zwierzęta. Oczywiście nie wyeliminowała ich całkowicie, ale teraz mogę spokojnie oddychać w lato. A na testach alergicznych wyszło mi uczulenie praktycznie na wszystko włącznie z psem i kotem. Alergia także nasila się trochę w lato, ale to da się przeżyć. Zostały mi jeszcze dwa lata odczulania i mam nadzieję, że na następne co najmniej 10 będę miała spokój

. Oczywiste jest, że nie da się przyjmować więcej niż jednej szczepionki na raz, dlatego w przypadku wielu uczuleń trzeba zdecydować, które jest najpilniejsze, ale to nie znaczy, że po zakończeniu kuracji nie można się odczulić na następne alergeny, ani że odczulanie jest niemożliwe.
Vagina_denata dość istotne jest abyś szybko dostała się do alergologa. Wiem z doświadczenia. Ja ignorowałam moja alergię ale z biegiem czasu nasilała się ona. Gdy byłam w drugiej klasie licealnej zdecydowałam się na testy, ale dopiero w maturalnej mogłam zacząć odczulanie. Jeżeli wyjdzie Ci alergia na pyłki to odczulanie można zacząć dopiero po okresie pylenia (czyli w zimę). Odczulanie na każdy inny alergen można zacząć niezależnie od pory roku, ale musisz też wiedzieć, że najczęściej wyraźna poprawa następuje dopiero po II roku. U mnie po pierwszym roku odczulania oczywiście czułam się lepiej, ale nie rewelacyjnie. Sama teraz też mam problem gdyż borykam się z wysypką i zastanawiam się właśnie czy to nie od świnki. Ale na razie nie panikuję

.
W ogóle to najlepiej to sobie teraz poczytaj

. Jest wiele stron na których dowiesz się wielu rzeczy na temat odczulania, skuteczności etc. Chociażby strona abcalergia.pl.
Mam nadzieję, że uda Ci się szybko zrobić testy. Odczulanie potrafi być trochę zmorą, ale jego efekty są na prawdę super! Głowa do góry i napisz po świętach jak poszło

. Jakbyś chciała się o coś wypytać to pisz na pw!