vagina_denata pisze:Wg. doktryny katolickiej zwierzęta nie mają duszy, prawda? Mogę się mylić, bo to nie moja działka, ale chyba to obecność nieśmiertelnej duszy ma odróżniać ludzi od zwierząt.
Powiem Ci szczerze że ja sama nie wiem. Ostatnio zapytałam mamy o to, czy zwierzęta mają duszę czy też nie, ale ona mi tak zawile odpowiedziała że prawie nic nie zrozumiałam. Jedyne co mi się udało z tych jej wywodów wyciągnąć i zapamiętać to to, że kościół katolicki nie stwierdza jednoznacznie czy zwierzęta mają duszę czy nie - przynajmniej tak zrozumiałam, ale nie wiem, czy dokładnie o to jej chodziło. Trzeba by było jakiegoś księdza zapytać, jak mi się nadarzy okazja to spytam.
Gucio01 pisze:Misiu12 pisze:Pewnie mnie teraz zjedziecie za to, ale cóż, będziemy dyskutować.
Za co, że wierzysz w Boga i, że jesteś katoliczką i wierzysz w życie poza grobowe? Ja też jestem katoliczką, wierze w Boga, Jezusa, niebo piekło itd.
I wierze w też w to, że zwierzęta mają duszę. Ludzie mówią, że nie mają. Ale dla mnie to BZDETY FLORESY. Jak mają żyć bez duszy? No dobra nie ważne

No okey, ale nie odpowiedziałaś na główne pytanie - wierzysz w to, że zwierzęta idą za Tęczowy Most czy nie? Bo to, że wierzysz, że mają duszę nie jest równoznaczne z wiarą w to, że zwierzęta idą do nieba. To jak Ty się do tego ustosunkowujesz?
ruby_anger pisze:Misiu skoncz zakladac glupie tematy w tym dziale,z tego co sie orientuje,tu zegna sie swinki ,ktore odeszly,jak interesuje Cie tego typu deskusje,zakladaj je na ogolnym,sorki,ale juz mnie to troche wkurza,piszesz ,ze by nie zasmiecac galerii itp,a sama zakladasz dyskusje tak gdzie jej nie powinno byc
Nie głupie, tylko normalne tematy. Dotyczą właśnie Tęczowej Krainy/Tęczowego mostu, a więc jest to na temat. Wiem, kiedy łamię regulamin, a kiedy nie, w tym temacie mnie akurat informować nie musisz, orientuję się.
Jezu, co Ci się stało? Naskakujesz na mnie ciągle, weź się ogarnij, bo mnie to też zaczyna irytować.