Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ile wydajecie na świnkę?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Ile wydajecie na świnkę?

Postautor: elvirka96.n » 26 października 2012, 17:24

Ile tak średnio wydajecie na świnkę przez miesiąc?Bo ja 40 zł na trociny,40 zł na siano i jeszcze karmę za jakieś 12 zł ale przez miesiąc całej nie zje więc tak 6 zł.Czyli w sumie 86 złotych.I dlatego rodzice nie chcą pozwolić mi na kupno drugiej świnki bo mówią że za drogo kosztuje...:(

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Ile wydajecie na świnkę?

Postautor: kin28 » 26 października 2012, 17:24

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 października 2012, 17:26

elvirka96.n pisze:Ile tak średnio wydajecie na świnkę przez miesiąc?Bo ja 40 zł na trociny,40 zł na siano i jeszcze karmę za jakieś 12 zł ale przez miesiąc całej nie zje więc tak 6 zł.Czyli w sumie 86 złotych.I dlatego rodzice nie chcą pozwolić mi na kupno drugiej świnki bo mówią że za drogo kosztuje...:(

Ekhem, wryje się tu na chwilkę. Jakie ty siano i jakie trociny kupujesz, że aż tyle wydajesz? Czegoś takiego jeszcze nie słyszałam :distrustful:

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 26 października 2012, 17:28

Właśnie. Ja tak teoretycznie to kupuję trociny za 14zł, które starczą mi na miesiąc i żwirek za 20zł, który nawet na 1,5 miesiąca starczy. A sianko to 2.50zł :distrustful:

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 26 października 2012, 17:29

U mnie jedne trociny i jedno siano na tydzień starczają bo to takie małe są.I do tego ja mam tylko jedną świnkę z tyle wydaję.

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 października 2012, 17:31

To kupuj większe. Bardziej się to opłaca.

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 26 października 2012, 17:32

Ale u mnie nie ma większych.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 października 2012, 17:33

Zamawiaj przez internet, kupuj na zapas w większych miastach. Jest dużo możliwości...

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 26 października 2012, 17:36

Aha,w większych kupuję i to właśnie tam tyle kosztują,u mnie jest jeszcze drożej.A przez internet rodzice mi nie pozwalają i poza tym jest chyba drożej bo jeszcze koszt dostawy.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 października 2012, 17:37

Ja na 2 świnki na Trociny + Siano wydaję około 40 zł tyle że ja mam dużą klatke i dużo trocin mi idzie na raz na karmę nie wiem bo kupuję na 2-3 miesiące aby nie chodzić często do tego warzywka , owoce ale to nie licze bo i tak kupuję do domu więc nie zwracam uwagi :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”