Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak przygotować pokój na prosiaki?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Jak przygotować pokój na prosiaki?

Postautor: raeylan » 12 listopada 2012, 18:12

Moje świnki mają biegać swobodnie biegać po całym pokoju. Jak mogę się do tego przygotować, na co zwrócić uwagę? Co zabezpieczyć? Gdzie postawić klatkę, żeby świnki miały swobodny dostęp?

Obrazek

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Jak przygotować pokój na prosiaki?

Postautor: Konto usunięte » 12 listopada 2012, 18:33

Po pierwszę zabezpiecz kable :) ja mam osłoniętę taka listwą aluminiową :) po drugie pozastawiaj otwory za meblami tak aby świnka tam nie weszła :) klatke postaw tak aby miały jak najwięcej miejsca po wyjściu z niej na pokój :) no i zwróć uwagę aby klatka nie stała koło okien lub drzwi balkonowych gdyż może je zawiać :)

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 15 listopada 2012, 15:23

Dzięki za wszelakie informacje. ;)

Obrazek

Gr0m
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gr0m » 16 listopada 2012, 23:32

Ja osobiście kołdrą zakrywam okolice biurka , gdzie mam kable, używam też poduszek, aby zakryć szczeliny wokół łóżka i mebli, wielką paką trocin zakrywam dolne półki w meblach. W sumie najważniejsze abyś zakryła te miejsca, gdzie świnka może wejść i się zaklinować lub nie będziesz miała jak jej stamtąd wyciągnąć .Klatkę stawiam na kocyku na samym środku pokoju. W sumie najczęściej jak robię wybieg, to korzystam z okazji i czyszczę klatkę, a wtedy świnki latają wokoło i obserwują co się dzieje :)

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 17 listopada 2012, 15:12

Dzięki. Zrobię co w mojej mocy :D

Obrazek

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 17 listopada 2012, 21:43

Teraz już to zdjęłam, ale jak Piotruś był mały i właził pod meble wszystkie miałam na dole pozalepiane taśmą klejącą, zaczepioną na nogach :D Zabezpiecz kable, miejsca gdzie można wejść i się schować i nie trzymaj papieru na podłodze (zwłaszcza ważnych notatek czy zeszytów, świnki strasznie żrą papier).

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 17 listopada 2012, 22:12

Również dziękuje za pomoc.

Obrazek

kama935
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kama935 » 6 grudnia 2012, 19:21

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zaadoptowaniem świnki morskiej. I przeczytałam chyba prawie całe forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na jedno dręczące mnie pytanie. A mianowicie w pokoju ( w którym świnka będzie miała dużo miejsca na wybieganie się ;)) mam dywan z frędzlami... No i tu pojawia się problem. Czy świnka nie "dobierze" się do niego i czy jeżeli tak, to czy jest to dla nich jakieś zagrożenie? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 6 grudnia 2012, 19:26

Gwarantuje ci, że dywan w pokoju w którym świnka może swobodnie biegać, to zły pomysł. Nie dość, że zostanie najprawdopodobniej obsiusiany i cały w bobkach, to świnka zapewne będzie go próbować. Jak się nażre sztucznego tworzywa, to nic dobrego to nie wróży...;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”