Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Tajemnice imion naszych świnek.

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Tajemnice imion naszych świnek.

Postautor: raeylan » 17 listopada 2012, 19:15

No cóż... nic takiego nie znalazłam. W razie czego - proszę o usunięcie. Tłumaczymy, skąd wzięły się imiona naszych kudłatych, kochanych wieprzków.Wyjawmy ich sekrety - co one oznaczają, w jakim są języku, oraz tym podobne.
Sansa oraz Arya Stark to bohaterki książki Gra o Tron - obie mi się spodobały, i ich osobowość idealnie wręcz wpasowała się do charakteru właśnie moich wieprzków - więc imiona idealnie do nich pasowały. Ich drugie i trzecie imiona to bohaterki Harrego Pottera - Ginny Weasley, Luna Lovegood, Hermiona Granger oraz Nimfadora Tonks.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2012, 15:56 przez raeylan, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Tajemnice imion naszych świnek.

Postautor: Konto usunięte » 17 listopada 2012, 19:19

No Noldusia to zdrobniale od Arnoldy a Fragolina to po włosku truskaweczka :)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 17 listopada 2012, 19:23

Gizmula początkowo Gizmo się zwała. Strasznie urocza istotka z "Gremlinów" :tooth: A Daisy przypominała mi kaczuszkę, że jedna z Disney'owskich postaci podobna do mojej Dyśki tak się zwie...to Daisy :D

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Irulo
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Postautor: Irulo » 17 listopada 2012, 19:40

Ireneusz - sama nie wiem. Jakoś tak słodziutko Iruś mi do niego pasowało, so.. zresztą to dawno było. :lol:
A z Waldkiem.. - W święta '11 mama pozwoliła mi na świnię, i miałam się zapytać taty, który zresztą zawsze się zgadza. Tak więc napisałam sms'a z mamą i się zgodził, tak jakoś na cześć ojca. xP :yes:

Shariana
Użytkownik
Świnki morskie: Szczotka, Lilija, Ruri
Kontaktowanie:

Postautor: Shariana » 19 listopada 2012, 22:05

Ruri - tak nazywała się jedna z bohaterek mojego opowiadania i od razu mi się skojarzyła. :P
Lilka - pełne imię to Lilija, od utworu Mickiewicza.
Szczotka - bo jest szczotką... Czasami grożę jej, że umyję nią podłogę. ^^'

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 20 listopada 2012, 12:10

Moje to chyba wszyscy znają i wiedzą skąd się imiona wzięły,ale napisze. Chester początkowo miała być samcem,a imię dostała od wokalisty zespołu Linkin Park. Majka miała mieć na imię Mike i też miała być samcem,ale wyszło inaczej. Obydwie świnki mają trochę coś od tych wokalistów z wyglądu i charakteru,ale o tym mogę napisać u mnie w wątku. ;)

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 2 grudnia 2012, 15:46

Xsara - moja mama wymyśliła, obierając ziemniaki. Koniec historii.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 2 grudnia 2012, 16:36

Biszkopt dlatego że jest koloru biszkopcików :) Miałam niewielkie obiekcje i też zastanawiałam się nad Hektorem ale ostatecznie wygrał Biszkopcik :)
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2012, 15:42 przez Madlen, łącznie zmieniany 2 razy.

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Awatar użytkownika
Tropicana
Użytkownik
Świnki morskie: Harpun
Kontaktowanie:

Postautor: Tropicana » 4 grudnia 2012, 9:16

Z Harpunem to było jakoś tak, że moja koleżanka kupowała labradora i wyszukała sobie kilka imion, wśród których było obecne imię mojego czochratka. W tym samym czasie przyjaciółka chciała zainwestować w świnkę i postanowiła, że nada mu imię ''Harpun''. A to, jak do mnie trafił, to już inna historia :)
A Gacek... Imię ślimaka ze Spongeboba :D

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 grudnia 2012, 16:18

Tośka - eee, hmmm. Właściwie to nie wiem, tak jakoś mi się nasunęło i tak zostało : DD
Coffie - dłuuugo, bardzo długo nie mogłam znaleźć odpowiedniego imienia. W końcu postanowiłam zgapić je (o ja niedobra xD) od imienia świnki pewnej dziewczyny, zmieniłam tylko pisownię i tyle.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca