Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Co mam zrobić ze świnką na święta?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
krystyn00
Użytkownik
Świnki morskie: Anastazy :)
Kontaktowanie:

Co mam zrobić ze świnką na święta?

Postautor: krystyn00 » 20 listopada 2012, 16:54

W tym roku wyjeżdzam z rodzicami na święta do cioci. To dosyć daleko, myślę że ok. 6/7 godzin jazdy. Zastanawiałam się nad kupnem tranportera lub zostawieniem świnki u sąsiadów, ale tak trochę głupio znowu zostawiać im zwierzę do opieki, zwłaszcza w święta. Proszę pomóżcie!!!

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Co mam zrobić ze świnką na święta?

Postautor: Konto usunięte » 20 listopada 2012, 17:13

Jeśli chcesz transportować świnkę ze sobą to musisz po pierwsze kupić transporter a po drugie zapewnić śwince ciepło przez całą drogę samochodem oraz trasę z domu do samochodu aby zwierzątko nie rozchorowało się. Do transportera włożyć możesz koc tak aby świnka mogła się w nim zakopać i jakiś smakołyk , dodatkowo wodę możesz podać w przerwach w jeździe . Ja swoje świnki w tym roku też będę przewozić też czeka mnie 8 h jazdy autem więc wiem jak się stresujesz , ja świnki co prawda przewoziłam już ale nie w mrozy mam nadzieję że grudzień jeszcze nie będzie bardzo zimny :)

krystyn00
Użytkownik
Świnki morskie: Anastazy :)
Kontaktowanie:

Postautor: krystyn00 » 21 listopada 2012, 9:37

Dzięki wielkie! Jesteś kochana!

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 21 listopada 2012, 11:33

A skąd jesteś? Może w Twojej miejscowości są jakieś świnkoluby, którzy mogliby zająć się świnką? Zawsze możesz spróbować tutaj: http://swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=46&t=2271 Jest na tyle dużo czasu, że może ktoś się znajdzie. :)

Obrazek