Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Nowa świnka morska

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
roksi<3
Użytkownik
Świnki morskie: Roksi<3
Kontaktowanie:

Nowa świnka morska

Postautor: roksi<3 » 5 stycznia 2013, 15:08

Tydzień temu uśpiłam moją świnkę :( . Rozważam kupno nowej a może nowych świnek morskich. Jeśli zdecyduje kupić je w zoologicznym to muszą być z tego samego sklepu czy mogą być kupione w dwóch innych sklepach mówimy oczywiście o jednej płci. No i jeszcze jedno pytanie czy mogłabył je trzymać w jednej klatce o wymiarach chyba nie odpowiednich 60 na 40. Z góry dzięki za pomoc :) .
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, 17:41 przez roksi<3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Re: Nowa świnka morska

Postautor: Madlen » 5 stycznia 2013, 15:31

Współczuje Ci :(
Jeśli chodzi o kupno w różnych sklepach to wydaje mi się że nie ma problemu jeśli kupisz oczywiście tą samą płeć bo chyba raczej nie chcesz prowadzić pseudo hodowli...
Co do klatki zdecydowanie jest za mała na 2 świnki (dla jednej też). Wydaje mi się że odpowiednia była by już 100-tka tak dla dwóch, żeby świniaki miały swój własny kąt. ;)

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 stycznia 2013, 16:17

Jeśli kupisz dwie świnki z różnych zoologicznych, będziesz musiała je łączyć, aby godziły się ze sobą i żyły w spokoju. Co do łączenia poczytaj na forum. Tak czy tak-kupowanie świnek i jakichkolwiek zwierząt w sklepach zoologicznych jest złe, bo przyczyniasz się do szerzenia i rozwijania pseudohodowli, więc zastanów się na adopcją lub kupnem z hodowli. Po za tym jest ryzyko, że świnki będą chore lub w ciąży, jeśli będą to samiczki. Jeśli już to kupuj tylko w zaufanym sklepie.
Klatka jest o wiele za mała, więc musisz kupić nową ;) Setka jest odpowiednia, ale im więcej tym lepiej :)

roksi<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: roksi<3 » 7 stycznia 2013, 15:14

Dzięki za radę ;) .

roksi<3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: roksi<3 » 9 stycznia 2013, 20:10

Dzisiaj a właściwie przed chwilą kupiłam klatkę 100x55x45 na allegro.pl. Chce mieć dwie świnki tylko boję się że sprzedawca w zoologicznym nie będzie umiał rozróżnić płci. A nie chciałabym mieć małych świnek :o . :confused:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 stycznia 2013, 20:34

To kup z hodowli lub zaadoptuj.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca