Witam mam kilka pytań dotyczących mojej 4-tej świnki morskiej(miałem 2x rozetkę chłopca i dziewczynkę peruwiankę teraz mam gładkowłosą ).
Oto są moje pytania dotyczące świnki morskiej gładkowłosej która według sklepu zoologicznego ma ok.4msc:
1:Często skacze nawet do wysokości 15cm czy to może oznaczać chęć do zabawy , czy może "nie tolerować" obecność innych osób?(ponieważ przychodzą do mnie nauczyciele)
2.Po jakim czasie można świnkę wypuścić na mieszkanie?
3.Babcia mówi że to może być krzyżówka świnki z chomikiem lub szczur z uciętym ogonem gdyż często w dzień śpi jak da się jej drewniany domek to na niego wyskakuje i jest bardzo szybka więc lata po całej klatce czy może to być prawda?
4.Chciałbym świnkę zabrać ze sobą na wakacje do kuzynki gdyż ona ma swój własny dom i mógłbym ją wypuścić na ogród na smyczy aby zaczerpnęła świeżego powietrza ale jedzie się tam prawie 4h PKS-em więc jaki transporter byłby potrzebny czy ewentualnie jakieś szczepienia i czy świnka wytrzymałaby tak długą podróż?
5.Jak nie mogę wypuścić ją na razie na mieszkanie to jakie można jej zrobić zabawy gdyż ona jest bardzo żywa i chyba męczy się w klatce w/g mnie?
Jeżeli będę miał jeszcze jakieś pytanie lub coś zauważę to dołączę do tego postu aby nie pisać nowego.
Pozdrawiam karlik13.