Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

co sądzicie o świnkach morskich ?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
mila74
Użytkownik
Kontaktowanie:

co sądzicie o świnkach morskich ?

Postautor: mila74 » 12 kwietnia 2013, 21:01

chciała bym kupić sobie świnkę morską , ale wszyscy mi mówią żebym kupiła królika bo są mądrzejsze , towarzyskie itd. mi się tak nie wydaje a co wy o tym sądzicie i co sądzicie o świnkach morskich ? :distrustful:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Maciej.J
Hodowca
Świnki morskie: Jura------Hakuna------Julia------Rey------Cinderella
Kontaktowanie:

Re: co sądzicie o świnkach morskich ?

Postautor: Maciej.J » 12 kwietnia 2013, 22:08

Króliki bardziej śmierdzą, niszczą wszystko. Przed świnkami miałem królika, diabeł istny był. Zniszczył mi chodnik, 2 bluzki, 3 słuchawki do komputera, kilka kabli, a najbardziej się zdenerwowałem jak wskoczył na fotel, potem na biórko i pogryzł kable od komputera :mad: Osobiście polecam świnki.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 12 kwietnia 2013, 22:25

świnki lepsze :P Kieeedys tez mialam swinke i u brata stala konsola, pelno kabelkow itp. to swinka tego nie ruszyla, szla tylko pod biurko bo tam by jej kącik, jedyny tamten minusek to to, ze sikala pod to biurko na wykladzine, kabelkow nie ugryzla nidgy, caly dzien miala otwartą kaltke i sobie biegala po domu, tylko na noc sie zamykalo, wtedy psa jeszcze nie mialam wiec swinka miala faaajnie :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Świnki morskie: Mika, Fela, Franek (niestety oddany), Toffi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 13 kwietnia 2013, 13:57

Jeśli chodzi o mądrość to wydaje mi się, że świnki i króliki są porównywalnie mądre, ale nie znam się na królikach więc to tylko moja myśl. Natomiast jeśli oswoisz świnkę morską to jest to na prawdę baaaardz towarzyskie zwierze :)

Wróć do „Ogólnie”