Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Problem z decyzją w sprawie świnki.

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
maffinkowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Problem z decyzją w sprawie świnki.

Postautor: maffinkowa » 14 października 2013, 16:23

Więc mam pytanie, ale to już chodzi o moją siostrę cioteczną ;p
Więc ona zdecydowała się na kupno świnki morskiej. Mama (moja ciocia) się zgodziła, jej tata nie chętnie, ale niby też no i fajnie. Klatkę niedługo kupuje i to co potrzebne i jest okej. Przejdźmy do problemu. Jej rodzice zgodzili się na JEDNĄ ŚWINKĘ MORSKĄ ona ze względu na to, że wie, że to są zwierzęta stadne i powinny być co najmniej dwie chciałaby dwie, ale rodzice mówią, że nie ma takiej opcji. Mamę może dałoby się cudem namówić ale jej tata nie chcę ani dwóch a na jedną ledwo się zgadza. Poza tym w nocy się śpi więc nie będzie mogła się bawić z świnką to oczywiste, ale w dzień ona ma od 8-9h szkoły nie mniej więc nie ma wcale czasu na zaopiekowanie się świnką, a gdyby były dnie mogłyby się razem bawić prawda? Nie chce żeby zwierzątko się u niej męczyło, ale bardzo by chciała świnkę. (ODPADAJĄ OPCJE INNEGO ZWIERZAKA PROSZĘ O POMOC O ŚWINKĘ!) Pomóżcie nam, co mam doradzić mojej siostrze!? O i jeszcze jest taka opcja, że można po jakimś czasie dokupić drugą świnkę, bo mama jej się zgodziła, ale tata nie chce za bardzo. Co robić?! ;c
Wiemy, że istnieją świnki aspołeczne. Napisałam już tam gdzie się adoptuje świnki właśnie w sprawie aspołecznej samiczki. Czy macie pomysły gdzie jeszcze oprócz http://www.swinkimorskie.eu, można taką znaleźć? Dziękuje za pomoc, bardzo mi zależy! Chcę też przeprosić, jeśli temat się powtórzył, jestem tu nowa i nie mogłam znaleźć podobnego tematu. Dziękuje ;p

Awatar użytkownika

maffinkowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Problem z decyzją w sprawie świnki.

Postautor: maffinkowa » 17 października 2013, 10:31

Ktoś coś? Halo pomocy.

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 17 października 2013, 11:39

Moze lepiej w ogole nie brac swinki jesli rodzice sa tak nastawieni? Co bedzie jesli swinka zachoruje? Wiekszosc takich rodzicow mowi ze nie beda chodzic do weta z szczurami. Ogolem glupia sytuacja...

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

maffinkowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: maffinkowa » 18 października 2013, 13:50

Znaczy no, mieliśmy królika i chomika i rodzice kochali zwierzątka całym serduszkiem, oni na początku są tak nastawieni a królik, żył ponad 6 lat. Wiem, trudna sytuacja, ale po to jest forum, żeby znaleźć odpowiedź C:

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 18 października 2013, 14:35

Aspołeczne świnki trafiają się rzadko, przeważnie to ciekawskie i towarzyskie stworzenia. Ja po prostu przyniosłam świnkę najpierw jedną, później drugą do domu i podbiły serca domowników w tym taty, który nie przepadał za gryzoniami. Nie chciałabym namawiać do tego sposobu innych, w tym przypadku myślę, że ciągłe rozmowy z rodzicami powinny pomóc. Jeżeli będzie sprzątać i dbać o zwierzątka i rodzice będą to widzieć, myślę że sami się w końcu przekonają :)