Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

prosze o rade

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
mikus
Użytkownik
Kontaktowanie:

prosze o rade

Postautor: mikus » 1 października 2014, 9:58

Witrajcie....jestem wlascicielka dwoch cudnych swinek, sa ze mna od roku , ostatnio kolezanka oddala mi swoja swinke jak twierdzila to 10cio miesiaczny samiec, ktory okazal sie jednak dziewczynka.Oczywiscie swinki nie sa trzymane razem....mam tylko pytanie czy moge trzymac moich dwoch chlopakow osobno i samiczke (ktora jest cudna i kochana) w osobnych klatkach czy jednak zapach kobietki moze jakos wplynac na chlopakow? nie chce ich skrzywdzic ale nie mam pojecia co zrobic zeby wszystkie byly szczesliwe....prosze o rade

Awatar użytkownika

myszkaaa96
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: prosze o rade

Postautor: myszkaaa96 » 13 stycznia 2015, 8:47

Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup samicy. Wtedy wszystkie miałyby dobre warunki. Co do zapachu.. Moje są obecnie oddzielone, bo mają małe i samiec po porodzie okropnie piszczał i się wściekał (ruja poporodowa) . A teraz czasem jak samica się głośniej zachowa to piszczy i on. Myślę, że ich zachowanie nie zmieni się diametralnie. Jak już coś to chwilami będą popiskiwać, ale głowy sobie nie dam uciąć :)
Pozdrawiam . :D

Wróć do „Ogólnie”