o jezuuu...
z tym sie jeszcze nie spotkalam, by sie ludzie przechwalali wlasna glupota-tak, tak glupota a zaraz wytlumacze w prostych slowach dlaczego... doprowadziles do zaplodnienia miesiecznej swinki..?? skoro urodzila majac 3 to ta kruszynka miala miesiac kiedy zaszla w ciaze..! boze...czlowieku to tak jakbys widzial 7-letnia dziewczynke z brzuchem czy ty sobie z tego sprawe zdajesz, ze do 3, 4 tygodni to sa jeszcze oseski pijace mleko matki..! to jest koszmar jak mozna sie tak cieszyc i przechwalac czyms tak karygodnym! ty sie faktycznie ciesz, ze nie umarla podczas porodu, bo jej drobne i niedorozwiniete cialko nie bylo jeszcze gotowe na ciaze i rozwiazanie.
Kolejna sprawa- nastepne w ciazy, gdzie pewnie ojciec tej malej ktora urodzila majac 3 miesiace ja zaplodnil czyli chow wsobny- zdajesz sobie sprawe jakie wady genetyczne wywodza sie z takiego..?
Juz nie wspominajac o fakcie, ze te biedne dwie zaciazone swinki pewnie beda musialy rodzic przy innych, w tym samcach wiec z miejsca ponownie w ciaze zajda- doprowadzasz do zachwiania ich zdrowia, ubytkow skor beda musialy karmic nowonarodzone mlode i od razu nosic w sobie ponowny miot! One zdechna !!! to nie sa namnazacze czy maszynki do robienia pieniedzy! byl kiedys pomysl o karaniu ludzi takich jak ty- mam nadzieje, ze ta ustawa przejdzie i takie garazowe hodowle swinek stana sie w koncu przestepstwem!
Nie sadze bys wkladal duzo serca w opieke nad nimi- samo celowe rozmnazanie jest objawem braku jakiejkolwie wyobrazni i wiedzy na temat swinek, bylam neutralna do poprzedniej wypowiedzi ale po czyms takim nie jestem w stanie patrzec obiektywnie na kogos takiego, wiec moja pomoc w poradach dla Ciebie konczy sie w tym momencie.