Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Cavie na dworze

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
oreillons
Użytkownik
Kontaktowanie:

Cavie na dworze

Postautor: oreillons » 1 maja 2016, 13:20

Powoli na dworze robi się coraz cieplej a mnie zaczyna dręczyć nowe pytania, mianowicie takie.Czy bierzecie swoje Cavie na podwórko? jeśli tak to Co robicie, żeby były bezpieczne? Bardzo bym chciała wziąć moje Cavie na dwór, mam ogród jednak boje się, ze albo się mi z rąk wyrwą albo jakiś kot je złapie.

Awatar użytkownika

madzia0902
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Cavie na dworze

Postautor: madzia0902 » 1 maja 2016, 13:33

Ja moich jeszcze nie brałam, ale planuję, najłatwiej to zrobić im jakąś bezpieczną zagrodę żeby nie uciekły, a jeśli nie masz nikogo kto by Ci mógł w tym pomóc, to nawet góra od klatki wystarczy, byleby mogły sobie w spokoju świeżej trawki poskubać nie muszą w końcu mieć nie wiadomo jak wielkiego podwórkowego wybiegu :)

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 1 maja 2016, 13:38

W lato jak najbardziej mozesz swinki brac na dwor, pogoda dopisuje wiec szkoda by je trzymac w domu :D
Spojrz na ten link, sa rozne opcje zagrod dla krolikow czy swinek zadaszane od gory dodatkowa siatka czy pretami by wlasnie nic sie tam do srodka nie dostalo, mozna domek drewniany wsadzic, miseczki itd:
https://animalia.pl/trixie-zagroda-dla- ... oly/11440/

Z kolei na tym blogu:
http://krolik-happy.blog.onet.pl/2012/0 ... -krolikow/
sa ciekawsze wersje takiego letniego kurortu, na pierwszym zdjeciu podoba mi sie to, ze mozna prety wbic glebiej w ziemie, wiec wydaje sie stabilniejsze :)
Chyba ze zainteresuja cie drewniane domki z wybiegiem- mozliwosci i pomyslow masz sporo, a jesli nie brakuje ci checi i czasu zawsze mozna sklecic cos samemu ;)

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
kira
Użytkownik
Świnki morskie: Kira[*], Zuzia [*], Niunia
Kontaktowanie:

Postautor: kira » 1 maja 2016, 13:59

Ja mam tak zwaną wolierę. Mają na deskach położoną siatkę żeby były bezpieczne przed ptakami kotami i innymi drapieżnikami. Maja tam miseczkę jakby chciały się napić oraz domek aby czuły się bezpiecznie a jakby im w łapki było zimno to mają tam wiklinowy koszyk.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 maja 2016, 15:32

Używam górnej pokrywy od klatki i część przykrywam kocem, żeby miały cień. Może w tym roku skuszę się na taki kojec http://allegro.pl/kojec-wybieg-klatka-d ... 24387.html

oreillons
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: oreillons » 2 maja 2016, 11:02

bardzo dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”