Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czy warto dukupić śwince kolegi ?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
posek
Użytkownik
Świnki morskie: Alvin
Kontaktowanie:

Czy warto dukupić śwince kolegi ?

Postautor: posek » 28 maja 2016, 6:31

Witam ponownie.
Mój Alvin ma już 1.5 roku, zastanawiam się nad dokupieniem mu kolegi, z tego powodu iż ostatnio często nas niema w domu i wracamy z pracy wieczorem. Mam wrażenie że moja świnka jest smutna sama. Myślałem nad zakupem 2 samca , ponieważ nie chce mieć młodych :). Czy ktoś z was ma 2 samców i jest wszystko ok ? Czy raczej głupi pomysł bo mogą się atakować ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Czy warto dukupić śwince kolegi ?

Postautor: befana30 » 28 maja 2016, 7:05

Tu masz podobny dylemat:
https://forum.cavia.pl/viewtopic.php?t=8505
Swoja droga, jesli czesto i dlugo Was nie ma jak najbardziej mozesz dokupic/zaadoptowac kolejnego samca, najlepiej kilkumiesiecznego wtedy nie bedzie walk o hierarchie lub beda lzejszego kalibru.
Atakowac tzn sprzeczac sie o stanowisko przodownicze beda zawsze, niewazne czy to bedzie 2 samcow czy 2 samice, trzeba im dac czas na dotarcie sie i laczyc na neutralnym terenie typu w pokoju ktorego zadne nie zna, wymyc porzadnie klatke i akcesoria i po przelamanych pierwszych lodach mozna wsadzac do pozbawionej zapachow wspolnej klatki.
Poczytaj troche na forum, jest naprawde mnostwo watkow z takim samym problemem.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer