weeb pisze:Ostatnio mogło uchodzić to na sucho, bo nie miałem czasu na przeglądanie forum.
I tez dlatego, że my, moderatorzy, nie znaliśmy (i w sumie nadal nie znamy) granic - kiedy jest ostrzeżenie, a kiedy już ban. No a jak ban to na jaki okres czasu? Nie powinniśmy każdego traktować indywidualnie, bo to będzie niesprawiedliwe. Trzeba coć odgórnie ustalić, za jakie wykroczenia jaka kara, tak mi się wydaje.
weeb pisze:Teraz będzie się tym zajmował automat.
Tylko żeby to na gorsze nie wyszło.
weeb pisze:Do tej pory nie było możliwości odwdzięczenia się za pomocną wiadomość, poza miłym słowem.
No właśnie, miłym słowem, które i tak czasami zostawało usuwane z tematu pod pretekstem typu "Zaśmiecanie forum". ja sama nie wiedziałam i nadal nie wiem, jak do tego podchodzić - jak usunę, to źle, bo ktoś chciał podziękować za pomoc i mu moderatorzy usunęli.Jak nie usunę to wszyscy w swoich tematach zaczną w ten sposób dziękować i się zrobi syf, który i tak prędzej czy później trzeba będzie wyczyścić (tak poza tym to lepiej prędzej niż później). Można jeszcze zrobić tak że jak ktoś chce podziękować to niech napisze PW do konkretnej osoby, ale to znów będzie bez sensu - zaśmiecanie użytkownikom skrzynki...Dlatego najlepszym sposobem jest właśnie system pochwał, bez dwóch zdań.
weeb pisze:Myślę, że pochwały będą tu ciekawym dodatkiem, pozwalającym wyróżnić osoby zaangażowane w rozwój forum (sam wiem jak dużo czasu pochłania przeglądanie forum i udzielanie wyczerpujących odpowiedzi).
Tak...Jeszcze szczególnie jak jesteś moderatorem/administratorem i powinieneś przejrzeć wszystkie działy,poprawiać błędy...Niektórzy pewnie sobie nawet nie zdają sprawy, że każdy post trzeba dokładnie przeczytać i błędy wychwycić - ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, językowe, fleksyjne...sporo tego