Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Internetowe sklepy zoologiczne

Pytania, opinie i uwagi na temat sklepów zoologicznych.
Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Re: Internetowe sklepy zoologiczne

Postautor: Sandi » 12 lutego 2011, 9:20

Według mnie bardziej mi się opłaca przejść się na krótki spacerek do zoologicznego ;)

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 12 lutego 2011, 21:00

Ja robię od jakiegoś czasu zakupy przez internet,na Animalii.Jedzonko mi starcza dla Philipka na dwa meisiące,bo biorę większe ilości jedzenia :) Ogółem jest taniej w takich sklepach ;) Ja mam wcale zniżkę,bo robię z sąsiadką wspólne zakupy na Animalii więc wychodzi taniej :)
Jakbym miała co tydzień jeździć do Kakadu,który jest 10 może 15 km ode mnie to całkowicie by mi się nie opłacało... ;)
Jednakże jak czasem zabraknie mu sianka,to lecę do takiego mini sklepu zoologicznego.Są tam tylko sianka,trociny oraz żwirek Pinio,a tak to same karmy dla psów i kotów ;)

Awatar użytkownika
magda_filip
Użytkownik
Świnki morskie: Zealot, Raynor
Kontaktowanie:

Postautor: magda_filip » 13 marca 2011, 1:28

Chyba nikt nie wymienil wczesniej http://www.zoo-sklep.pl/, a to calkiem fajny sklep internetowy, do tego ceny konkurencyjne w porownaniu do innych e-sklepow (oczywiscie pewnie nie we wszystkich przypadkach :)). Maja tam rowniez dzial "oferta specjalna" gdzie mozna trafic na jakies wieksze rabaty pojedynczych towarow.
Zamawialem od nich juz dwa razy, za pierwszym razem wysylka sie troche opoznila bo czekano na towar ktory zamowilem, ale juz za drugim razem przesylka byla natychmiastowa. Za pierwszym razem brakowalo dwoch produktow (sianek z ziolami, okazalo sie ze firma juz nie produkuje), panowie ze sklepu odeslali na konto nadstan pieniedzy jaki przelalem wczesniej. Do tego dali gratis w ramach przeprosin. Za drugiem razem (skladalem duuuuze zamowienie :)) brakowalo paru produktow (chyba nie zmiescily sie w paczce) to byly przeslane niedlugo potem, na koszt firmy.
Mam tylko dwa male zastrzezenia. Po pierwsze produkty przychodzily w malo szczelnych kartonach. Widac bylo ze pudla niejedno przeszlo. Cale szczescie wszystko dobrze zabezpieczone i pozaklejane, wiec nic zlego sie nie wydazylo w drodze.
Po drugie - kurierzy z GLS. Zalezy na jakiego sie trafi, z jednym dogadalem sie dobrze. Inny wybrzydzal (to takie dziwne ze ludzie do 16 pracuja i nie ma ich w domu? :| )

w kazdym razie polecam, chociaz uwazam ze kazdy powinien najpierw sprawdzic indywidualnie cenowo w ktorym sklepiku zakupy mu wyjda mniej, sprawdzic opinie o tym sklepie i tam zamawiac :)

Sandi pisze:(...)Jest tanio, dobre wyposażenie.Zawsze mogę się tam wybrać i kupić, co mi potrzebne.

Zazdroszcze, niby Szczecin duze miasto a w sklepach zoologicznych marne wyposarzenie. Do tego ceny strasznie wysokie. Nie wiem co bym zrobil bez internetu, chyba moje swinki by mnie puscily z torbami <joke> :lol:

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 13 marca 2011, 13:10

Ja kupuje większość rzeczy dla Lackiego w internecie a najczęściej kupuje w sklepie lewzoo.pl ponieważ u mnie w Starachowicach nigdzie nie znajdzie się jedzenia z dobrych firm czy dobrych akcesorii :roll:

mój Lucky: Obrazek

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 9 kwietnia 2011, 21:06

My zazwyczaj zamawiamy na animalia.pl, ostatnio próbowałyśmy psiraj i też było bez zarzutów, więc polecam.

Pomponiczka

Postautor: Pomponiczka » 19 kwietnia 2011, 18:24

Polecam Animalia.pl bardzo duży wybór i niskie ceny

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 30 kwietnia 2011, 18:21

Troszkę odświeżę temat. ;) Co myślicie na temat sklepu zooplus? Bo słyszałam kilka dobrych opinii i kilka złych, a mianowicie, że paczki nie przychodzą na czas i itd.

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 10 maja 2011, 22:01

Becia pisze:Co myślicie na temat sklepu zooplus? Bo słyszałam kilka dobrych opinii i kilka złych, a mianowicie, że paczki nie przychodzą na czas i itd.

Robiłam tam kilka razy zakupy.Na przesyłkę czekałam kilka dni,mają tam niektóre produkty drogie,które można znaleźć w tańszej cenie.

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Animalia

Postautor: Karl Ruger » 13 czerwca 2011, 20:06

Ja kupuję i nigdy nie przestanę polecać animalię. Miła obsługa, tania przesyłka. Szkoda, że na niektórych produktach jest czas czekania do 16 dni roboczych, ale warto poczekać na dobrej jakości produkty z tego sklepu.
Polecam!

Nie polecam sklepu lewzoo- właściciel ma 17 lat, do tego sprzedają tam mrożone koszatniczki. Paczki przychodzą późno, jest dość drogo. Nie wybaczyłabym sobie, gdybym tam kupiła, chyba bym miała do końca życia wyrzuty sumienia.
Nie polecam!

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 13 czerwca 2011, 22:09

Ja kupuję tylko na allegro, tak jakoś z przyzwyczajenia :D

Awatar użytkownika