Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jeszcze jedno pytanie

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
patka1307
Użytkownik
Świnki morskie: Kuba, urodzony w styczniu 2013 roku
Kontaktowanie:

Jeszcze jedno pytanie

Postautor: patka1307 » 2 lipca 2013, 12:53

Nie wiem czy dobry temat wybrałam postu. Chodzi o transport świnki. Co 2 tygodnie jeździmy całą rodziną do dziadków na działke, która jest oddalona od naszego miasta o 30km (podróż zajmuje mnie więcej pół godzinki). Działka jest oddalona od miasta, dziadkowie tam hodują różne warzywa, owoce, jest trawka, koniczyna i inna zieleninka. Wszystko jest zdrowe, nie pryskane- 100% natural. Mój partner ma transporter po swojej starej śwince, wystarczy go porządnie wymyć i bedzie ok.
Pytanie, czy takie wożenie świnki w aucie jest bezpieczne ? pół godz w jedną stronę. Co zrobić żeby zminimalizować jej stres? może zaczne już ją powoli i na chwile wkładać do transportera żeby się przyzwyczaiła do niego ? Teraz będziemy jechać w niedziele do dziadków na działeczkę.
A i jeszcze dodam, że będę brać góre od klatki, swinka nie będzie puszczana wolno.

Jestem Patrycja. Od niedługiego czasu jestem posiadaczką gładkowłosej świnki- Kuby.

Awatar użytkownika

pyyśka
Użytkownik
Świnki morskie: Amiga, Abigail
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze jedno pytanie

Postautor: pyyśka » 2 lipca 2013, 16:24

Ja co tydzień jeżdżę ze swoimi świnkami bo przyjeżdżam do domu do rodziców i nic im się takiego nie dzieje podczas tych 40minut drogi. Myślę, że to zależy od świnki. Moje zazwyczaj poskubią sobie sianko, napiją się wody i śpią w drodze. Przekonasz się po pierwszej podróży, tylko pamiętaj o poidełku z wodą, sianku. Jeśli będzie bardzo gorąco to możesz im włożyć jakiegoś ogórka żeby je nawodnić:)

Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Świnki morskie: Nookie - Za TM [*]
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze jedno pytanie

Postautor: BlackNookie » 4 lipca 2013, 10:45

Ja jeżdżę z Nookim co tydzień na weekend do rodziny, 10 minut drogi co prawda, ale jest spokojny, też się bałam o takie wyprawy. Możesz je spokojnie brać. :)

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

Wróć do „Zachowanie”