Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zgrzytanie zebami

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
mania007
Użytkownik
Świnki morskie: Sobótka
Kontaktowanie:

Zgrzytanie zebami

Postautor: mania007 » 11 sierpnia 2014, 9:36

Witam, zastanawiam sie, co moze oznaczac zgrzytanie zebami. Na poczatku myslalam, ze swinka tak robi, kiedy jest zla, ale robi to tez jak wkladam jej do miski jedzenie. Czy swinki robia to niezaleznie od humoru? Ktos wie o co chodzi?

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Zgrzytanie zebami

Postautor: Konto usunięte » 12 września 2014, 16:46

Wiesz to znak, że jakby cię wygania byś ją zostawiła, jak jej wkładasz jedzenie nie chce byś jej zabrała i cie wygania a normalnie jak jej coś pewnie nie pasi, ale poświęć jej więcej czasu i będzie dobrze się czuć w twoim towarzystwie.

wiolaaa124
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: wiolaaa124 » 12 września 2014, 17:23

Moje świnki również zgrzytają zębami, gdy nasypuję im jedzenie. Myślę, że to oznaka tego, że świnka jest zniecierpliwiona i czeka aż w końcu skończę i będzie mogła spokojnie zjeść.
Jedna z moich świnek zgrzyta zębami, gdy jest u mnie na kolanach i chce, abym wypuściła ją do toalety. Świnki mam od 10 miesięcy, więc są już oswojone.

ewola00
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ewola00 » 27 września 2014, 16:53

moje tak samo robią i wydawało mi się, że po prostu są złe i "wystraszone" jak im coś rujnuję w klatce, czy właśnie nawet wkładam ręce z karmą, także to chyba u nich normalne zachowanie :) jak i od czasu do czasu warczące psiaki :D

Wróć do „Zachowanie”