Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Co zrobić?!

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Mysia Pysia249
Użytkownik
Świnki morskie: Toto i Dudusia
Kontaktowanie:

Co zrobić?!

Postautor: Mysia Pysia249 » 19 lutego 2015, 18:18

Jak wielu już z was wie będę mieć małe prośki. Według weta będzie jeden. Jak to będzie dziewczynka musze ją oddać, mamę też to ciężka decyzja ale niemam wyjścia, gdy będzie chłopiec zostaje ze mną i Totosiem. I tu zaczynają się problemy, mimo cudnego usposobienia mojego prośka obawiam się jak to będzie z dwoma samcami w jednej klatce. Jak to ma się odbyć czy będzie łatwiej dlatego, że są rodziną? Proszę wiem, że posty tego typu prawdopodobnie były ale niemam czasu szukać. A i jeszcze jedno czy to odpowiednie zachowanie, że moja mała "ciężarówka" nie chce wyjść z klatki, normalnie zawsze wychodziła. A teraz jak już ją wezmę na kocyk, nie na ręce, i wypuszcze to idzie pod krzesło i leży. Czy to normalne zachowanie ciężarnej świnki?

Obrazek[/urlObrazek[/url]

Awatar użytkownika

Elly
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Co zrobić?!

Postautor: Elly » 20 lutego 2015, 17:21

Ciężarnej śwince nie chce się ruszać, jest zmęczona i ociężała. Nie powinnaś jej w ogóle wyjmować z klatki, świnki w zaawansowanej ciąży nie powinny być przenoszone.
A co do dwóch samców - świnki to zwierzątka stadne, więc powinny się dogadać - zwłaszcza, że tak malutki świnek na pewno podporządkuje się dominacji ojca.

Mysia Pysia249
Użytkownik
Świnki morskie: Toto i Dudusia
Kontaktowanie:

Re: Co zrobić?!

Postautor: Mysia Pysia249 » 21 lutego 2015, 10:16

Dobrze, dziękuję za pomoc. A co do wznoszenia świnki z klatki, jest wynoszona tylko w czasie sprzątania.

Obrazek[/urlObrazek[/url]

Wróć do „Zachowanie”