Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świnka ucieka przed wzięciem na ręce.

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Świnka ucieka przed wzięciem na ręce.

Postautor: befana30 » 30 marca 2016, 8:36

Widzialam te klatki z odchylanym sufitem na internecie- marzenie... pozostaje mi tylko zamowic, bo co sklep to klatki gorsze, a z wysylka tez mam wiecznie problemy- ostatnio czekalam poltoramiesiaca na paczke, ktora jak zapewniali miala isc od 24-48 godz, nie ma to jak wloski system :lol:
Takze zrazona jestem nieziemsko.
U dziewczyn z wkladaniem szufelki nie mam problemu, spokojnie moge wymiesc, a u Gacka po pierwszych nieudanych probach przecisniecia rak ze szczotka przez te wejscie, na koniec sie poddaje i sciagam cala gorna czesc klatki :lol:
Mam taki odkurzacz, ale moj jaki maly taki halasliwy- juz widze te wielkie oczyska jak do zawalu :rotfl: z kolei kiedy wymiatam u dziewczyn to mi lajzy male wlaza na szufelke, zrzuce jedna a tu druga sie pcha.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Ulfhildr
Użytkownik
Świnki morskie: Bonifacy, Lord Biszkopt (XAVIER Bella Cavia), Blue Jean (Sue Wolf&Gang Cavies)
Ruda [*], Chojrak [*], Pepsi [*], Aurora [*], Kokosanka z domu Gadzina [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Ulfhildr » 30 marca 2016, 10:13

O kurcze, a ja myślałam, że ten otwór w suficie to jest normalka i że każda klatka to ma. Nie no, jaka jestem uprzywilejowana :P
Tę klatkę, w której siedzą chłopaki mam już od kilku lat, z nią zaczynałam przygodę ze świnkami. I ją też właśnie mam z sieci. Ogólnie w zoologicznych stacjonarnych kupuję czasem jakieś drobiazgi, a z pomocą przychodzi mi jak zwykle Internet.
Najwyższy czas zmienić to wysłużone lokum na nową wypasioną willę. Udało mi się wylicytować nowiutką klatkę tej sławnej hiszpańskiej marki już kilka tygodni temu. I tak czekałam i czekałam aż do wczoraj, kiedy to pan sprzedawca wysłał nam wiadomość. Wiecie co? Podobno walczy od odzyskanie konta z Allegro, które go zablokowało za to, że oferuje ludziom towary po atrakcyjnych cenach. Pan ten wystawia nowiutkie rzeczy od złotówki, całkiem sporo ludzi się bije i jaka cena padnie w momencie zakończenia aukcji, po takiej sprzedaje. Nie widziałam, żeby ktoś na niego narzekał, cała długa lista komentarzy od zadowolonych klientów. Biedak nie dość, że stracił możliwość sprzedawania, to jeszcze zablokowali mu konto razem ze wszystkimi wpłatami od kupujących.
Nasza klatka i karma mają być wysłane za ok 2 tygodnie. Pan jest gotów oddać to, co wpłaciliśmy ale poczekam jeszcze, nie pali się. Za taką kasę nie dostałabym nawet używanej. Pan wygląda na bardzo wstrząśniętego tym, co się stało, niestety szanse na odzyskanie tego, co mu się należy są podobno mizerne.

Ja rzecz jasna do odkurzania wyjmuję świnki z klatki i daje chłopakowi na rączki. Mają trochę relaksu, a jak wracają, to mają czysto i świeżo. Przecież na dźwięk odkurzacza wyskoczyłyby im oczy z orbit :P

Pozdrawiam,
Ulfhildr ;)
Nasza historia: http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?p=160587#p160587

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 30 marca 2016, 10:46

Akurat wczoraj w takich zartobliwych wiadomosciach z bezsensownymi sytuacjami jakie sie ludziom przytrafiaja, podali taki oto przypadek: wielu ludziom na terenie calych Wloch przychodzi zawiadomienie ze Skarbu Panstwa, ze maja doplacic roznice w cenie jaka urzednicy wystawili, np ktos mial teren i sprzedal po mniejszej, korzystniejszej cenie , a wedlug tychze pracownikow powinien zostac sprzedany za 30.000euro wiecej i ten oto sprzedajacy ma teraz ta roznice doplacic w postaci"kary, mandatu" do Skarbu Panstwa, byly tez sytuacje z kupnem lokalu- ktos kupil po mniejszej cenie, okazyjnie a potem musial za to kare doplacac nastepne 20-30.000 euro :D czysty nonsens, idac tokiem logiki jesli ktos sprzedaje po nizszej cenie to jego sprawa, ale zeby potem placic za to "kare"..? :lol: trafilo nam sie zyc w bardzo dziwnych czasach, mam wrazenie ze to dopiero poczatek...
Mi sie marzy klatka dla swintuchow taka drewniana, wielopietrowa z wieloma funkcjami, ale ceny rownie dobrze odstraszaja ok.200 euro wiec skutecznie "zaglusza" wszystkie checi :D
Szukalam rowniez tych kratek C&C, strasznie mi sie podobaja- tu z kolei bylby problem z ograniczonym miejscem, nieraz strasze corke, ze jej pokoj przerobie na "swinski" :lol:
A najlepiej by bylo gdyby czlowiek mial wlasnie kawalek swojego ogrodka- ale bym miala ucieche podczas konstruowania "letniego kurortu" :naughty:

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer