Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Siedzenie prośka na kolanach

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Henia i jagoda
Użytkownik
Kontaktowanie:

Siedzenie prośka na kolanach

Postautor: Henia i jagoda » 3 kwietnia 2016, 20:19

Witam.
Mam pytanko posiadam 2 świnki od ok.półtora miesiąca i jedna to rozetka -henia a druga gladkowlosa - jagoda . Są młode . Henia przychodzi jak poczuje moją rękę i daje się głaskać w klatce bo jak biorę ją na ręce to ucieka
I wtedy daje jej spokój glaszcze i chwytam . I jest tak ze nieraz sama wejdzie mi na rękę a nieraz ucieka . Jak wezmę ją na ręce to nie siedzi spokojnie tylko chodzi o chce iść w stronę klatki . Dodam że jak za 1 razem ją wziąłem to siedział mi na kolanach i rozpłaszczyła się Jak placek . Czy ona przestanie chodzić i będzie mi siedzieć na kolanach i dawać się głaskać . W klatce daje się głaskać . A jak jest na kolanach to odrazu chce do klatki . Jagoda jest bardziej jeszcze dzikuskiem i jak siedzi mi na kolanach to nie ucieka . Ale może być trochę przestraszona . Jak już posiedzi 5-10 minut to woła (kwiczy) jakby wołała henia . Czy moje świnki kiedyś będą siedzieć kiedyś na kolanach spokojnie nie uciekając a śpiąc .

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Siedzenie prośka na kolanach

Postautor: GalaxySparkle » 9 kwietnia 2016, 14:27

Malutkie świnki tak mają, nie potrafią usiedzieć w jednym miejscu. Z moją Pepper też tak było, a dziś uwielbia leżenie i głaskanie. Jedyne co, to samego momentu brania na ręce nie lubi. Jak tylko usiądę, to mi się rozkłada do głaskania. Z małą Pipi aktualnie mam to samo, też nie da się pogłaskać na kolankach i od razu chce uciekać.

Wróć do „Zachowanie”