) ale też nie będziesz musiała zmieniać tak często klatkę, tylko samą kuwetkę, a całą klatkę ok. raz na tydzień..Wyjdzie Ci to też nieco oszczędniej , jeśli chodzi o ściółkę i czas
 ) ale też nie będziesz musiała zmieniać tak często klatkę, tylko samą kuwetkę, a całą klatkę ok. raz na tydzień..Wyjdzie Ci to też nieco oszczędniej , jeśli chodzi o ściółkę i czas 

thelovspig pisze:Hmm.. zapewne twoja świnka traktuje ręcznik , jako swój domek/ legowisko, więc z racji tego, że świnki to dosyć czyste zwierzątka nie chce ubrudzić sobie łóżeczka
Jeśli chcesz , by załatwiała się w jedno miejsce, polecam kupno kuwetki do klatki dla świnek.Koszt takiego ,, cuda ``
wynosi niecałe 15 zł..Nie wydasz dużo, a zyskasz czyste mieszkanko ^^ Oczywiście świnka od razu się nie nauczy korzystać z kuwety..wymaga to odrobiny cierpliwości..Jeśli postanowisz kupić kuwetkę, trochę poczytaj, o tym, jak nauczyć świnkę korzystać z kuwety itp..Oszczędzi Ci to nie tylko mniej prania () ale też nie będziesz musiała zmieniać tak często klatkę, tylko samą kuwetkę, a całą klatkę ok. raz na tydzień..Wyjdzie Ci to też nieco oszczędniej , jeśli chodzi o ściółkę i czas
A jeśli chcesz nauczyć ją sikać tylko na `` ręcznik,, ( co nie będzie łatwe, bo to miękki materiał ) to spróbuj wykonac czynności, podobnie jak z oswajaniem do kuwetki
Myślę, że pomogłam ^^ Pozdrawiam
 ale myśle, że w tym przypadku kuwetka to dobry pomysł do klatki. Śwynia ma ręcznik z powodu właśnie, że wszystko obsikuje. Nie moge z nią leżeć na łóżku , albo siedzieć na kanapie bez tego ręcznika i cały czas musze pilnować żeby z niego nie zeszła , bo jak schodzi to od razu wszystko zasika. Chciałabym żeby ten ręcznik traktowała jak taką kuwetke i biegała wszędzie gdzie chce. I uda mi się nauczyć ją sikania na ręcznik jak do kuwetki nawet jak ma 3 lata?
 ale myśle, że w tym przypadku kuwetka to dobry pomysł do klatki. Śwynia ma ręcznik z powodu właśnie, że wszystko obsikuje. Nie moge z nią leżeć na łóżku , albo siedzieć na kanapie bez tego ręcznika i cały czas musze pilnować żeby z niego nie zeszła , bo jak schodzi to od razu wszystko zasika. Chciałabym żeby ten ręcznik traktowała jak taką kuwetke i biegała wszędzie gdzie chce. I uda mi się nauczyć ją sikania na ręcznik jak do kuwetki nawet jak ma 3 lata?

Patka <3 pisze:...Tak jak sie oswaja psy koty. Jak nasika to wysmarowac w tym glowe swinki i dac go na miejsce gdzie sie ma zalatwiac !
 To są metody jakichś niepoważnych ludzi. Absolutnie tak się nie powinno traktować zwierząt- to tylko spowoduje stres - kara za naturalny odruch- sikanie- chore! .
 To są metody jakichś niepoważnych ludzi. Absolutnie tak się nie powinno traktować zwierząt- to tylko spowoduje stres - kara za naturalny odruch- sikanie- chore! . 

no gdziez ja bylam, ze tego nie widzialam
  no gdziez ja bylam, ze tego nie widzialam   ja nawet z psami tak nie robilam! wsadz sobie nos we wlasny mocz i zobaczymy czy ci sie spodoba
  ja nawet z psami tak nie robilam! wsadz sobie nos we wlasny mocz i zobaczymy czy ci sie spodoba 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości