Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zachowania samca

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
djkocor
Użytkownik
Kontaktowanie:

Zachowania samca

Postautor: djkocor » 26 maja 2025, 18:50

Cześć mam taką sprawę, obecnie mam dwie świnki morskie samca i samiczkę. Jest ona nowym zwierzątkiem ale widzę że on czuje do niej popędy i możliwe, że ona natomiast ma ruję.
Jedynym jego dziwnym zachowaniem jest to, że on często śpi. Jak go obserwowałam to widzę że normalnie je i pije ale niestety często śpi i nie za bardzo rozumiem, czy to normalne czy nie.
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś coś mi podpowiedział.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
MajaiRosie
Użytkownik
Świnki morskie: Za TM: Rosie [*], Malibu [*], Pigwa [*], Baranek [*],
Moje stadko: Kahlua, Mercedes i Tequilla
Kontaktowanie:

Re: Zachowania samca

Postautor: MajaiRosie » 29 maja 2025, 12:19

Niekastrowane?

MorskiKnureczek
Użytkownik
Świnki morskie: Kamiś & Orzech
Kontaktowanie:

Re: Zachowania samca

Postautor: MorskiKnureczek » wczoraj, 9:06

przede wszystkim jesli trzymasz samczyka i samiczke razem to musisz wykastrowac samca. jesli chodzi o to ze czesto spi mysle ze to normalne, najwazniejsze zeby pil i jadl sianko, jesli to robi to mysle ze nie ma problemu. ja mam dwie swinki morskie, dwa samczyki, tez duzo spia, ale normlanie srednio 5-7 razy dziennie wychodza do jedzienia, takze mysle ze w twoim przypadku to tez norma. nie wiem wlasnie jak to jest jesli sie ma swinki roznej plci i trzyma sie je razem, ale mysle ze to nie bedzie stanowilo wielkiej roznicy, jesli chodzi o to ze duzo spi, na pewno samczyk bedzie sie interesowal samiczka, dlatego jesli jeszcze nie jest wykastrowany to trzeba zrobic to jak najszybciej

Wróć do „Zachowanie”