Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Samotność

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
fix

Samotność

Postautor: fix » 28 sierpnia 2011, 15:51

Czy świnka morska w roku szkolnym może czuć się samotna? Bo ja nie mogę mieć 2, mogę tylko 1 i martwię się, że będzie się jej nudzić :( Oczywiście, codziennie będę się nią zajmować ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Re: Samotność

Postautor: Talia » 28 sierpnia 2011, 16:16

Pewnie że tak. To jest prawie cały rok. Nawet jeśli poświęcisz jej 2-3h dziennie uwagi to i tak ponad 20h będzie się nudzić.

vernile

Postautor: vernile » 29 sierpnia 2011, 15:12

Ja właśnie też mam taki problem z moją samiczką. Postanowiłam jej dokupić koleżankę i właśnie szukam odpowiedniego prosiaczka. Myślę że się dogadają i będą się razem pięknie bawić kiedy mnie nie będzie

fix

Postautor: fix » 29 sierpnia 2011, 15:43

do vernile: Ale ja nie mogę mieć więcej niż 1... Ale będę się nią zajmować zaraz po przyjściu ze szkoły ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 29 sierpnia 2011, 18:58

fix pisze:do vernile: Ale ja nie mogę mieć więcej niż 1... Ale będę się nią zajmować zaraz po przyjściu ze szkoły ;)

Sa ludki,ktore maja swinke tylko 1 i zyja,wiadomo,ze lepiej jak sa dwie bo swinka jest stadna,ale jesli nie mozesz miec 2 to nie znaczy,ze mnasz zrezygnowac,uwazam ,ze powinnas/powinienes kupic jedna,mama sie szybko przekona do drugiej jak juz zobaczy jakia fajna to zwierzyna

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 2 września 2011, 14:23

ruby_anger pisze:
fix pisze:do vernile: Ale ja nie mogę mieć więcej niż 1... Ale będę się nią zajmować zaraz po przyjściu ze szkoły ;)

Sa ludki,ktore maja swinke tylko 1 i zyja,wiadomo,ze lepiej jak sa dwie bo swinka jest stadna,ale jesli nie mozesz miec 2 to nie znaczy,ze mnasz zrezygnowac,uwazam ,ze powinnas/powinienes kupic jedna,mama sie szybko przekona do drugiej jak juz zobaczy jakia fajna to zwierzyna

Oj nie zawsze takie przekonanie ma miejsce, ja mam świnkę (jedną) już rok i mama się jeszcze nie przekonała.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 2 września 2011, 15:19

Rok to jeszcze mały pikuś, ja 10 lat musiałam na drugą świnkę czekać.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”