Mam świnkę rozetkę która choćby nie wiem co tylko leżała. Po klatce w ogóle nie chodzi chyba że tylko zjeść lub się napić. Jak wypuszczę ją lub położę gdzieś na podłodze może tak stać w nieskączoność i nic nie robić. Co mogę zrobić żeby świnka była bardziej ruchliwa?
A ja mam jakos jedną świnke i moja bardzo się cieszy,jest codziennie wypuszczana po 2-3 razy dziennie i lubi prosic na 2 lapach o jedzenie .. a moze twoja swinka jest chora no niewiem tak przypuszczam . Dawaj jej z reki trawe czy siano to moze sie rozchmurz,no niewiem mozesz też wypuszczac ja na dywan bo moze jak jest na podlodze to jej sie lapki slizgaja
Ostatnio zmieniony 7 listopada 2011, 20:37 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Ortografia,piszesz glupoty ot co!
Zgadzam sięz z talią a jeśli nie masz warunków na drugą świnkę spróbuj urozmaicić jej jakoś wybiegi np. zrób jej labirynt z książek lub kup jej specjalny tunel albo po prostu zawieś jej smakołyk na sznurek i go podnoś nad pyszczkiem żeby wstała a poza tym jest wiele tematów o zabawach ze świnkami
Widocznie taka natura Twojej swinki. Tez mialam takiego swiniaczka... no coz... Jak puszczalam go na wybieg czesto lezal pod stolem po dwuminutowym skakaniu,byly tez sytuacje ,ze w ogole nie biegal tylko gdy go puszczalam lezal jak pies na dywanie. Zalezy od natury swinki ... naprawde.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, 18:18 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Zdanie zaczynamy z duzej litery,uzywaj interpunkcji