Mam problem kupiłam samiczkę była kotna, urodziła 4 lutego śliczna córeczkę. Zdecydowaliśmy że świnki zostawimy razem, ale od jakiegoś tygodnia Pepa ( mamusia) gania swoja córkę po klatce , grucha i odpycha ja zadkiem, podgryza zrzuca z hamaka zabiera przysmaki. Nie wiem co mam robić czy je oddzielić czy zostawić razem??? A gdy są poza klatka tak się nie zachowują , chodzą razem razem jedzą i są spokojne. Pomocy
Na jedną świnkę klatka powinna mieć 80cm długości,a na dwie 100.W prawdzie sama będę miała dwie w 80,ale w takim wypadku trzeba wypuszczać na dłuuuugie wybiegi.60 jest na chomika,i jedno pytanie to jaką ty miałaś wcześniej klatkę?40?!
W takiej klatce to nie masz co liczyć na zgodę, malutka musi być bardzo zestresowana, bo nie ma nawet gdzie uciec. Koniecznie musisz kupić większą klatkę.
taką dali mi w zoologicznym. Nie będę drugi raz kupować nie stać mnie na to. Pół dnia chodzą po pokoju więc im wystarczy maja hamak wiec ma gdzie uciekać a one w tej klatce wyglądają jak małe kulki. Sorry zmierzyłam ma 71cm wiec im musi wystarczyć.