3 dni temu dostałem prosiaczka. Świnka ma klatkę  ok 60x45cm pewnie to mało ale jak tylko wracam z pracy to lata po domu
 3 dni temu dostałem prosiaczka. Świnka ma klatkę  ok 60x45cm pewnie to mało ale jak tylko wracam z pracy to lata po domu  bardzo często zdarza się tak że kładę klatkę na podłodze i wychodzi kiedy jej się chce
 bardzo często zdarza się tak że kładę klatkę na podłodze i wychodzi kiedy jej się chce  bez problemu pałaszuje żarełko z mojej ręki, daje się głaskać i wgl. ale nie ma opcji żeby ją wziąć na ręce już o wchodzeniu samodzielnym nie wspomnę
 bez problemu pałaszuje żarełko z mojej ręki, daje się głaskać i wgl. ale nie ma opcji żeby ją wziąć na ręce już o wchodzeniu samodzielnym nie wspomnę  daje się głaskać ale jak bym próbował dotknąć ją po boczku czy brzuszku to podskakuje piszczy robi obrót i jest gotowa wszamać mojego palca
 daje się głaskać ale jak bym próbował dotknąć ją po boczku czy brzuszku to podskakuje piszczy robi obrót i jest gotowa wszamać mojego palca  ma ona trochę ponad 9miesięcy
ma ona trochę ponad 9miesięcy  a jeśli już się ją usadowi na kolanach to potrafi wyciągnąć się jak naleśnik i spać pół dnia
 a jeśli już się ją usadowi na kolanach to potrafi wyciągnąć się jak naleśnik i spać pół dnia  czy jest jeszcze możliwość żeby mój warchlaczek dał się podnieść ? czy na to już za późno ?
 czy jest jeszcze możliwość żeby mój warchlaczek dał się podnieść ? czy na to już za późno ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

...
 ... Zauważ, że świnka jest u ciebie tylko trzy dni. Większe przestrzenie i klatka to miejsca, gdzie świnka może się schować, więc nie boi się bo w razie czego wpadnie w jakiś kąt. Kilka tygodni i świnka sama będzie lgnęła na ręce
 Zauważ, że świnka jest u ciebie tylko trzy dni. Większe przestrzenie i klatka to miejsca, gdzie świnka może się schować, więc nie boi się bo w razie czego wpadnie w jakiś kąt. Kilka tygodni i świnka sama będzie lgnęła na ręce  a z końcem sałaty znów zaczęły się piski i wrzaski
 a z końcem sałaty znów zaczęły się piski i wrzaski  a co do koleżanki to jakie są możliwości że jak będzie młodsza to starsza uzna ją za smakowity kąsek ?
  a co do koleżanki to jakie są możliwości że jak będzie młodsza to starsza uzna ją za smakowity kąsek ? 
 Świnki to zwierzątka stadne, więc z towarzystwie czują się dobrze
 Świnki to zwierzątka stadne, więc z towarzystwie czują się dobrze  ) no ale tak jej z patrzałek lukało że nie szło nie adoptować
) no ale tak jej z patrzałek lukało że nie szło nie adoptować