Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zmiana właściciela

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: Zmiana właściciela

Postautor: vagina_denata » 20 września 2012, 22:48

c3ns0r3d pisze:
Nie jesteś z tym sama ;p
no właśnie o tym mówiłem :tooth: z naciskiem na Mówiłem a nie mówiłam :D dziewczynki to i do 100lat niech sie zajmują ;D ale na chłopa to jakoś inaczej :P

Z tym też nie jesteś sam, oj uwierz :rotfl:

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika

c3ns0r3d
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: c3ns0r3d » 23 września 2012, 18:21

Witam ponownie :D mija tydzień od posiadania prosiaka a warchlaczek jak głupiał tak głupieje :/ siedzę z nią ile tylko mogę czasem po 4-5 godzin niby dostaje jedzenie z ręki i je ale głaskać się prawie wcale nie daje a jak już się ją ma na rękach czy na kolanach to piszczy jak szalona :x coś mi się zdaje że dużo wody upłynie zanim się przyzwyczai :C

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 23 września 2012, 20:43

Tydzień to bardzo mało dla świnki, nie oczekuj, że będzie przybiegać na imię i dawać się bezproblemowo łapać.
Ten pisk to takie przeciągłe, wysokie "łiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!" czy bardziej "łi, łi, łi, kwi, kwi"? Takie przerywanie pokwikiwanie oznacza zadowolenie.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 24 września 2012, 14:56

Poszukaj w internecie odgłosów świnek, posłuchasz i się dowiesz, czy świnia zadowolona czy przeciwnie ;)
U mnie chęć wchodzenia na ręce pojawiła się u Tośki po dwóch miesiącach od pierwszego dnia pobytu u mnie...

c3ns0r3d
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: c3ns0r3d » 24 września 2012, 17:27

Słuchałem czytałem i wyszło że się boi raczej :) napisałem posta bo wydawało mi się że po tygodniu chociaż da się dotknąć :) ale ok. zaczekam jeszcze troszkę a jak nie to do weta bo może coś jej jest :yes:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 24 września 2012, 17:45

Świnki to wbrew pozorom dosyć strachliwe zwierzątka, zwłaszcza młode boją się najmniejszego nieznanego ruchu i najcichszego dźwięku ;) Ale oczywiście wizyta u weta nie zaszkodzi :) Byleby wet był dobry.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”