Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Chmurka Rozpruwaczka...

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
rogatka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Chmurka Rozpruwaczka...

Postautor: rogatka » 29 stycznia 2012, 20:57

Freeesh, ja trafiam na same rozpruwaczki ;) moja pierwsza świnka (to było 20 lat temu...) rozpruła całe obicie fotela od spodu. Biegała sobie swobodnie po ogromnym pokoju i kuchni (w wielkim domu, miała z 40 metrów do dyspozycji jak nic), no i miała swoje ulubione miejsce - w pokoju pod fotelem. Z obicia od spodu nic nie zostało :lol: a obecna świnka skutecznie rozpruwa wszystkie hamaki (załatwiła już trzy). Nie bierze się za sznureczki, tylko za sam hamak - za obwódki. I tak rozpruwa, że w zasadzie robi taką kieszonkę - jakby chciała to by potem mogła wejść do środka, pomiędzy dwie warstwy materiału. Ale jej się to nie udaje, bo takie hamaki ja eliminuję do końca :lol:
Wodniczka! moje hamaki są z polaru :lol: zdolna świnka dobierze się do wszystkiego....... :roll:

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Freeesh
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Freeesh » 25 marca 2012, 18:42

wodniczka03 pisze:zależy też z jakiego materiału masz ten hamaczek ;) ja swoim zrobiłam z gąbki którą obszyłam ładnie polarkiem i jest ok :) bo wiem że jakby był z czegoś co ma dłuuugie ''włosie'' itp. to Kromka by gryzła :) a tak to go nie rusza tylko leży wyciągnięta ;)
A Ty z czego masz ten hamaczek hmm?

Mam z dżinsu. Gdzieś o tym czytałam i takowy zrobiłam. Aktualnie już prosiak hamaczka nie ma, bo wsadziłam jej do klatki piłeczki ping-pongowe i tym siębawi

Awatar użytkownika
KaroKa
Użytkownik
Świnki morskie: Coffe[*] i Mocha
Kontaktowanie:

Postautor: KaroKa » 3 kwietnia 2012, 16:37

Ja mam hamak z Trixie i Coffe go po prostu uwielbia gryźć.A to takie mocne jest,że jeszcze nie puściło :D .Ale i tak najlepsze jest to jak ona to robi,bo nie umie jeszcze wchodzić na hamak.To opiera się przednimi łapkami o kuwetę i wykręca łebek o 90 stopni.Świetnie to wygląda jak jeszcze falują jej te jej "brwi" :lol: .

Doma1997
Użytkownik
Świnki morskie: Brownie
Kontaktowanie:

Postautor: Doma1997 » 24 kwietnia 2012, 12:58

Jakie to słodziutkie.. Mój Brownie pomimo hamaka z zoologa, postanowił zrobić sobie z niego konfetti, wiec musiałam ratować hamak. Dywanem też sie chciał zająć, podobnie jak firaną u babci. Teraz nie ma żadnych materiałów w klatce i jest dobrze:-)

zdjęcie nie chciało wejść:( Brownie jest słodszy

Obrazek

Wróć do „Zachowanie”