Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świnka bardzo zdziczała

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
drelin
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia [*]; Madzia & Tosia
Kontaktowanie:

Re: Świnka bardzo zdziczała

Postautor: drelin » 8 czerwca 2012, 15:06

Nugatko, widać kolezanka woli problemy niz ich rozwiazywanie. Cóż, bywa.

Awatar użytkownika

świnkoowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: świnkoowa » 8 czerwca 2012, 16:46

Nugatko, bardzo Cię przepraszam, ale po rozmowie z moim tatą okazało sie, że mój kochany tatuś nie pojechał do tej pani, ponieważ wolał pojechać do kilku weterynarzy, których mam w pobliżu :| Mówiłam mu żeby pojechał do któregoś z weterynarzy, których wysłałaś mi wiadomością, ale cóż- stwierdził, że jest mądrzejszy.

I bardzo Ciebie proszę drelin, abyś takich powiem delikatnie niesympatycznych wniosków nie wyciągała, bo ja robię co w mojej mocy, a zauważ, że jestem jeszcze dzieckiem i póki co mieszkam pod domem moich rodziców i to oni decydują o wszystkim, także o wyborze weterynarza, a jak wcześniej napisałam, to prosiłam tatę aby pojechał do kilku weterynarzy, z tych, których wysłała mi na wiadomość nugatka, lecz tego nie zrobił, iż stwierdził, że każdy weterynarz wie to samo i woli pojechać do tego, co jest najbliżej. Jak wróci z pracy to z nim jeszcze raz pogadam, ale jak na razie proszę Cię drelin o większe zrozumienie.

A co to ten lvomec? Mogę go podać na te ranki na własną rękę czy zrobić to, kiedy zaleci to weterynarz? Wybaczcie mi proszę moją niewiedzę

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 8 czerwca 2012, 16:51

To takie krople przeciwswiadowe,dzialaja na swierzb,na ranki nie zakrapiaj,ale na zdrowa skore,najlepiej na karku lub za uszkami,przewaznie na opakowaniu pisze ile kropli na kilogram masy ciala,np,jesli 5 kropli /1kg a swinka wazy powiedzmy 800g,dajesz jej 4 krople, tacie daj poczytac ten temat,moze go przekonamy,ze nie kazdy wet to dobry wet.
Załączniki
beaphar-anti-parasite-spot-on-rabbit-guinea-pig-with-ivermectin-3000440-0-1254825984000.jpg

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 8 czerwca 2012, 17:57

Ruby ile dajesz za te krople?

świnkoowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: świnkoowa » 8 czerwca 2012, 18:00

Bardzo dziękuję Ci za pomoc ruby :D Mój tata właśnie siedzi teraz na meczu, ale jak tylko wróci pokażę mu ten wątek :) A Lvomec kupię jutro i jak tylko wstanę pojadę do apteki ;)

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 8 czerwca 2012, 18:03

Ile kosztuje ten Ivomec? Na ile starcza?

Sandrusia
Użytkownik
Świnki morskie: Fryderyk
Kontaktowanie:

Postautor: Sandrusia » 8 czerwca 2012, 18:17

drelin pisze:Nugatko, widać kolezanka woli problemy niz ich rozwiazywanie. Cóż, bywa.

JASNE nie ma to jak się bezsensownie wypowiadać, przecież dziewczyna chce pomóc śwince gdyby było inaczej to by tu nie pisała.

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 8 czerwca 2012, 18:39

Sandusiu, czy jak wolisz świnkoowa, ładnie to tak zakładać sobie drugie konto i bronić samej siebie? Zamiast ruszyć cztery litery i wybrać się do fachowca?

świnkoowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: świnkoowa » 8 czerwca 2012, 18:42

Nugatko o co chodzi? Sandrusia to nie jest moje drugie konto, lecz moja bliska przyjaciółka, dlaczego nie sprawdzisz IP i takie pochopne wnioski wyciągasz? :|

A tak poza tym to przecież napisałam, że to jest raczej decyzja moich rodziców i to oni mi stawiają warunki a nie ja im, przeczytaj to co na pierwszej stronie do drelin napisałam.
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2012, 18:43 przez świnkoowa, łącznie zmieniany 2 razy.

Sandrusia
Użytkownik
Świnki morskie: Fryderyk
Kontaktowanie:

Postautor: Sandrusia » 8 czerwca 2012, 18:43

nugatka pisze:
Sandrusia pisze:
drelin pisze:Nugatko, widać kolezanka woli problemy niz ich rozwiazywanie. Cóż, bywa.

JASNE nie ma to jak się bezsensownie wypowiadać, przecież dziewczyna chce pomóc śwince gdyby było inaczej to by tu nie pisała.

Ładnie to tak zakładać sobie drugie konto i bronić samej siebie?

Nie rozumiem o czym mówisz, to moje jedyne konto na tej stronie i nie rozumiem, stanęłam w obronie autorki tematu bo stwierdziłam że zachowano się wobec niej niesprawiedliwie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca