Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czemu moja świnka tak reaguje na moją mamę ?

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Czemu moja świnka tak reaguje na moją mamę ?

Postautor: Paula » 11 marca 2013, 10:24

u mnie? No właśnie nie, wszystko ja robie, karmie, sprzątam, wyjmuje itp. Mama czasem ogórka da, ale prosiak kocha ogórka wiec moze dlatego tak :P (teraz tez kwiczal, pogłaskałam go i cicho siedzi :P no i w sumie znów kwiczy, sam jest to sie nudzi, ale narazie nie moge drugiej swinki dla niego poniewaz mam psa i chomika jak juz wczesniej pisalam) A i ogórka dostaje tez odemnie, dzis rano kwiczal jak mama sie do pracy zbierala i mnie obudzil, przyniosla ogorka i ucich, uzaleznil sie od niego ;O, ale dostaje cienkie plasterki, dzis mu sprzątam to ogranicze dawanie ogórka, bo 2 razy wiecej sika i smrodzi (niby po tych korkach nie trza czesto sprzatac i by niby wystarczylo raz na tydzien a ja musze 2 razy, we wtorek miną 2 tygodnie jak go mam a dzis będe sprzątała trzeci raz) No trudno, chciałam prosiaka to musze :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Piorunowa
Użytkownik
Świnki morskie: rozetka Piorun
Kontaktowanie:

Postautor: Piorunowa » 11 marca 2013, 10:27

Aaa no czyli mamę z ogórkiem kojarzy :)

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 11 marca 2013, 10:37

:P noo, niedobrze troche bo sie przyzwyczail i jak usłyszy jej głos to kwiczy, jak wejdzie mi do pokoju i cos mowi to masakra jest :P Trzeba go jakos troszke odzwyczaic, mama musi go chyba męczyc by jej nei lubił :P
A jeszcze mam od razu takie zapytanie, jak prosiak gdzies jest na materiale to tak sie wyciera jakby go cos swędzialo, wasze swinki tez tak maja? Moze go swedzi to jego tam czym sika, niewiem, ale ma dopiero prawie 6 tygodni to chyba niema jeszcze tych swoich takich problemikow jak np. moj pies, ktory zawsze jak czuje cieczki suczek z klatki to szczeka, chce ciągle siedziec na dworze itp. ;o

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piorunowa
Użytkownik
Świnki morskie: rozetka Piorun
Kontaktowanie:

Postautor: Piorunowa » 11 marca 2013, 10:40

Hahaha xD Nie męczcie prosiaczka xD
Ale zadem się ociera?

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 11 marca 2013, 10:43

Nie no nie będziemy męczyć :)

No, tak jak wskakuje na hamak to sie tak ociera całym tylkiem, ale nie ze tak dłuzej, tylko otrze sie i juz, moze od trocin tak robi, niewiem, ale na lozku nie, ale co mi tak swita ze moja poprzednia swinka tez cos takiego podobnego robiła i to na dywanie ;o

Obrazek
Obrazek