Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Hałaśliwe noce

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: Hałaśliwe noce

Postautor: vagina_denata » 22 maja 2013, 10:38

Ja też myślę, że się nudzi.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 22 maja 2013, 10:52

jedna bo na dwie to mi nie bardzo jak mam psa i chomika, ale on przestaje jak dostanie jedzenie, jak zje to dalej kwika. Jak wstane, dam mu karme jego to zajada a pozniej jest juz cicho, a no i lubi mizianie jak jest na hamaku, wtedy sie kladzie i grzecznie spi ;p On pieszczoch, puki co zapoznaje go na nowo z chomkiem, probowal go ugryzc raz w lapke (chomik jest spokojny wiec mu nic nie zrobi, predzej on taki zaczepnik jest) Na 2 prosiaki sie mama nie zgadza puki mieszkam w domu tu, bo juz krzyczy ze po nim smierdzi, musze mu 2 razy w tyg sprzatac plus co jakis czas wymieniac hamak na nowy, ale materialu mam sporo wiec ok :P)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Świnki morskie: Mika, Fela, Franek (niestety oddany), Toffi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 22 maja 2013, 10:54

No to świnka ewidentnie się nudzi. Zajmie się na chwile jedzeniem, a później znowu chce zwrocic Twoja uwage. Spróbuj wymyślić jej jakąś rozrywke :) Widziałam ostatnio na Allegro takie jadalne, kolorowe zabawki dla świnek morskich. Były tam jakieś auta, pociągi i inne. Jak znajdę to Ci wrzucę link. A jesli chodzi o dwie swinki to ja widze u siebie, ze duzej roznicy przy sprzataniu i wydatkach nie ma.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 22 maja 2013, 14:10

oki, no niby niema, ale pewnie bardziej czuc a i tak jeszcze chomika w pokoju mam, taki mini zwierzyniec, jeszcze jak pies spi u mnie to juz calkiem xd

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 22 maja 2013, 16:32

Ja mam dość duży pokój i klatkę także może dlatego nie czuję różnicy :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 22 maja 2013, 17:03

Nie czuć bardziej. Tak z ręką na sercu jedyna różnica jaką widzę to ilość zużywanej karmy.

Ewidentnie świnka nudzi się i czuje się samotna. Jeżeli nie jesteś w stanie zapewnić jej towarzystwa, to musisz je zastąpić, nie ma innej rady. Miałam samotną świnkę i bawiłam się z nią, tak szacuję, ok 4-6 godzin dziennie, bo inaczej marudziła i robiła się osowiała.

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 22 maja 2013, 18:50

Dokładnie, tylko karmy idzie trochę więcej i świeżych warzyw. Kurczę... 4-6 h dziennie na zabawę ze świnką to na prawdę dużo. Niewiele osób ma tyle czasu.

http://allegro.pl/zabawka-do-gryzienia- ... 84744.html Tutaj masz te zabaweczki. Akurat na tej aukcji są nieaktualne, ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 22 maja 2013, 19:08

surowka pisze:Dokładnie, tylko karmy idzie trochę więcej i świeżych warzyw. Kurczę... 4-6 h dziennie na zabawę ze świnką to na prawdę dużo. Niewiele osób ma tyle czasu.

http://allegro.pl/zabawka-do-gryzienia- ... 84744.html Tutaj masz te zabaweczki. Akurat na tej aukcji są nieaktualne, ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz :)

Wiesz, miałam 13 lat, miałam czas ;p Odrabiałam lekcję ze świnką na kolanach, oglądałam TV z nią na kanapie, siedziałam przed kompem, Frycek tuż obok, jak się bawiła na dywanie siadałam na podłodze i bawiłam się z nią. Praktycznie cały czas, jaki spędzałam w domu spędzałam ze świnką. A i tak prosiak się nudził. Moim zdaniem jednak towarzystwo drugiej świnki jest nie do zastąpienia.

Awatar użytkownika
Hanix
Użytkownik
Świnki morskie: Piguś :33
Kontaktowanie:

Postautor: Hanix » 22 maja 2013, 20:00

Zgadzam się, chyba że masz naprawdę dużo czasu, ;)

Świnka morska dla jedzenia jest zawsze gotowa poświęcić własne życie.

Hania i Piguś pozdrawiają!:)

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 22 maja 2013, 23:24

no wlasnie czasu niemam zbytnio jakos tak baaaardzo duzo, z reszta pies by byl calkiem zazdrosny wiec puki co kupie mu zabawke i czesciej bede brac na rece czy tez na dywan, a jak bede juz miala robote i mieszkanie to dokupie mu towarzysza, bo teraz jakby mama mnie utrzymuje wiec az tak wydziwiac nie moge, tymbardziej ze juz mam dwa zwierzaki

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”