Czy wy nie rozumiecie, co się mówi?! Chomik jest z natury samotnikiem! Oprócz chomików Roborowskiego, ale one i tak powoli się osamotniają. Przez warunki, w jakich są hodowane. Nie będzie sytuacji, że świnka morska z chomikiem się zaprzyjaźnią! Owszem, świnka może polubić chomika, ale chomik będzie czuł się źle, bo z natury jest samotnikiem!
Agus2011 pisze:moim zdaniem mogliby sie zaprzyjaznic ,bo znam taki przypadek ze pies sie z krolikiem zaprzyjaznil xD
Ale pies to pies a królik to królik. Pies nawet ze słoniem by się zaprzyjaźnił (jak słoń by chciał ) bo jest bardzo towarzyski a króliczki są neutralne, więc takie połączenia kumplowania mogą być. ALE: Chomik to samotnik. Może zaatakować świnkę bo jest większa bo będzie się chciał bronić. Dla świnki najlepsi towarzysze to właściciel lub inna świnka.
Proszę Was, czy któryś z Was dobrze by czuł się w towarzystwie olbrzyma? Chomiki nie mają tak rozbudowanych zachowań społecznych jak świnka, komunikują się w zupełnie inny sposób. A porównanie z psem zupełnie nietrafne, pies jest dużo bardziej inteligentniejszym zwierzęciem, można go nauczyć wielu rzeczy i nawet jeśli jakiegoś zwierzęcia nie lubi, choćby z naszego powodu nie będzie tego okazywał. Sama mam psa i wiem jak to jest
Robory są stadne, mam takiego ( niestety jest jeden, ma na imię Klunessa). Dżungarki mogą być razem, ale tylko samiczki, które są ze sobą od urodzenia.
Cześć. Miałam królika przez 3 lata i niestety w lutym mi zdechł..;(( Zastanawiam się nad kupnem świnki morskiej <bądź też 2 świnek> I właśnie to jest moje pytanie.. Lepiej jest miec jedną świnkę czy 2?? Czy to będzie wiekszy kłopot jezeli będą razem , czy też raczej przyjemność?? Proszę odpowiedzcie!.
Pisze z nowu,a więc Boni ma rok i kupiłem 2 świnkę samca, boni też to samiec.A więc gdy ten 2(Futrzak) je sobie albo chodzi Boni go zaczepia.Wącha lub liże mu tyłek o.O I na niego wchodzi.Futrzak piszczy a Boni burczy.O co biega ? o.O