Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnka + towarzystwo

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Konto usunięte

Re: Pomocy-Rodzice!

Postautor: Konto usunięte » 28 lipca 2011, 0:16

N ie kupisz se gumy turbo i bedzie na trociny

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Postautor: Cherry » 29 lipca 2011, 11:26

vagina_denata pisze:Zresztą no proszę, paczka trocin to 3 złote.

Gdzie wy dostajecie trociny za 3 zł? :shock: U mnie jedyne, które nadają się do czegokolwiek to są za 5 zł z groszami i mi na raz na 120tkę starczają. Raz w życiu kupiłam tylko bez firmowe za 2,50 zł które były najlepszymi trocinami pod słońcem i więcej ich nie widziałam.

Moich rodziców przekonało moje jęczenie :lol: Cały czas opowiadałam im o tym jakie to samotne świnki są nieszczęśliwe, że Krakers mi sie nigdy nie oswoi jak będzie sam (był strasznie płochliwym potworkiem) itd. I w końcu w święta się zgodzili ;)

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 29 lipca 2011, 13:19

Cherry pisze:
vagina_denata pisze:Zresztą no proszę, paczka trocin to 3 złote.

Gdzie wy dostajecie trociny za 3 zł? :shock: U mnie jedyne, które nadają się do czegokolwiek to są za 5 zł z groszami i mi na raz na 120tkę starczają. Raz w życiu kupiłam tylko bez firmowe za 2,50 zł które były najlepszymi trocinami pod słońcem i więcej ich nie widziałam.

W sklepie zoologicznym ;) Właśnie takie "bezfirmowe" są dobre i tanie, nie Animals i nie Vitapol. Szkoda, że już powyrzucałam opakowania, bo teraz nie pamiętam jak się nazywały.
Czy te za 2,50 to były prasowane trociny z zielonym szlaczkiem czy rysunkiem na opakowaniu?

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 29 lipca 2011, 13:39

Moze zaklad stolarski masz w poblizu?tam trocin Ci dadza wor jak dla mikolaja za grosze jak nie za darmo

Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Postautor: Cherry » 29 lipca 2011, 13:58

To były bez firmowe, w zwykłym foliowym worze. Zakładu stolarskiego nigdzie nie mam niestety :(

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Awatar użytkownika
Tolek
Użytkownik
Świnki morskie: Tolek chce przekonac rodzicow na druga.
Kontaktowanie:

Postautor: Tolek » 29 lipca 2011, 21:42

z tym to nie ma problemu. koszty tez gorzej o sama swinka :(

Wszyscy jesteśmy jedną rodziną. Zapewnijmy naszym prosiaczkom wspaniały ciepły dom!

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 29 lipca 2011, 22:03

powiedz, że nigdy nie będziesz żałować.... ale jak zaadoptujesz to będziesz zmieć za darmo i też bardzo dobrego przyjaciela ;)

Awatar użytkownika
kamilka1803
Użytkownik
Świnki morskie: Leo.
Kontaktowanie:

Postautor: kamilka1803 » 30 lipca 2011, 10:51

Ja miałam podobną sytuacje. Moi rodzice nie chcieli się zgodzić nawet na jedną świnkę. Kochają zwierzęta, lecz miałam już kota i psa. Wreszcie po długich oczekiwaniach rodzice kupili mi prosiaczka na gwiazdkę. I nie żałują. Wszyscy go kochają i pieszczą kiedy tylko mają czas. :D Myślę że powinnaś powiedzieć rodzicom że świnka potrzebuję towarzystwa i daj im trochę czasu do przemyślenia.

Możecie mówić do mnie Kamila.

Awatar użytkownika
Tolek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Tolek » 30 lipca 2011, 11:35

a co do kamilka1803 to moja mama tak samo miala z pierwsza. w koncu obiecalam ze zrobie wszystko co chca i oni podpisza umowe i podpisali i mam Tolka. mama go nie chciala a teraz! O! Toluniu nie masz sianka! doloze ci. chcesz ogorka? juz ci kroje :) a wczoraj mama powiedziala ze juz ma dosc i chyba ich "przekrece" na druga

Wszyscy jesteśmy jedną rodziną. Zapewnijmy naszym prosiaczkom wspaniały ciepły dom!

Awatar użytkownika
Tolek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Tolek » 30 lipca 2011, 13:46

a wiecie musze sie powoli przygotowac bo Tolek ma 3 sierpnia pierwsze urodziny!!!!!!!! zrobie mu taki tort:
poloze mlecz na to marchew jablko pomidor ogorek i przyozdobione pietruszka. a na przystawke pyszne sianko z wsi i deser pestki z jablka ogonki z jablka i gruszka zawiniete w mniszek lekarski :) ale bedzie imprezka! zaprosilam cztery swinki kilka moich przyjaciol i oczewiscie solenizant:Tolek! a przy okazji moze jak mama zobaczy jak YTolunio sie bawi z innymi to zmieni zdanie :) ojoj!!!!! zapomnialam!!!!! przeciez jeszcze swieczka!!!!! ja za niego zdmuchne :) zrobie zdjecia i wstawie na cavie :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca