Becia pisze:Myślę, że odpowiedź jest prosta, a przynajmniej dla mnie, świnka morska.Po pierwsze dobrze i łatwo można ją oswoić, nie jest taka płochliwa jak króliki
Becia pisze:może tylko na początku.
Becia pisze: Co do klatki i wyposażenia myślę, że nic się nie zmienia, chociaż świnka lubi się wylegiwać na hamaku i potrzebuje domku, nie wiem jak to jest z królikami. Świnki potrzebują także wybiegu i dużej klatki.
Becia pisze: Są przyjaznymi zwierzakami i lubią się przytulać.
Becia pisze:Niezbędna jest wiadomo, opieka medyczna, jak u wszystkich zwierząt
Becia pisze:trzeba też obcinać im co jakiś czas pazurki i pamiętać o dobrej diecie.
Becia pisze: Zapomniałam dodać, że świnki potrzebują towarzystwa tej samej płci, są nieszczęśliwe, kiedy są same.
O tak, kiedy tylko otworzę lodówkę, one wiedzą, że chcę im dać jeść, piszczą i kwiczą.vagina_denata pisze:Ja wybrałabym świnkę morską, bo są bardziej przytulaśnie i wydają mnóstwo różnych dźwięków podczas zabawyBardzo ładnie wyrażają emocje.
O tak, z tym się zgodzę w 100%.damianek333 pisze:Zdecyduj się na 2 świnki albo 2 króliki tylko nie kupuj jednego królika i jednej świnki bo to nie zastąpi towarzystwa tego samego gatunku, mogą się nie dogadywać i wymagają innego pokarmu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości