Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

pomocy!!!

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Konto usunięte

pomocy!!!

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2013, 23:35

Dzisiaj przy kolejnej próbie łączenia Pako z Tofikiem, stało się coś dziwnego O.O Tofik zaczął gwałcić Pako wykonując przy tym ruchy jak przy pokrywaniu samiczki O.O Co to może oznaczać?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Świnki morskie: Kejt & Kamil
Kontaktowanie:

Re: pomocy!!!

Postautor: Avonis » 11 maja 2013, 23:36

Ustalanie dominacji, naturalny objaw ;)

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2013, 23:38

nie wiedziałam, już się bałam że moja świnka jest homo O.O xD Dobrze wiedzieć że to ok ale Pako nawet tak nie robił skoro to Tofik zrobił to znaczy że on na razie wygrywa czy jak?

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 11 maja 2013, 23:41

Nie wszystkie świnki tak robią. Czy Tofik wygrywa, ciężko powiedzieć, role mogą się odwrócić. Powinnaś jednak im na to pozwolić, bez względu na to, jak to wygląda xD

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2013, 23:43

Avonis pisze:Nie wszystkie świnki tak robią. Czy Tofik wygrywa, ciężko powiedzieć, role mogą się odwrócić. Powinnaś jednak im na to pozwolić, bez względu na to, jak to wygląda xD

no później się gryzą a Tofik gwałcił i tyłek i łeb O.O ja się go zaczynam bać xD
A teraz tak nagle Tofik zaczął trzaskać w kraty, czy chodzi o to że chce dokończyć?Bo ja już Pako nie chcę męczyć bo się przeraziłam jak to zobaczyłam i pełno było jakiejś przeźroczystej mazi po tym...

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 11 maja 2013, 23:45

xD
Stopniowo, jak będą się nawzajem za bardzo rzucać to rozdziel i jak odpoczną to spróbuj znowu.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 23:47 przez Avonis, łącznie zmieniany 1 raz.

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 maja 2013, 23:47

Avonis pisze:<XD>
Stopniowo, jak będą się nawzajem za bardzo rzucać to rozdziel i jak odpoczną to spróbuj znowu.

ok, ale to chyba jutro kolejny raz bo teraz to jestem przerażona xD Tofik własnie próbuje wejść na hamak żeby dosięgnąć do Pako bo leży na hamaku :p
Za każdym razem serce mi będzie walić jak będzie go gwałcić xD

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 12 maja 2013, 9:33

Nie rozdzielać, póki nie walczą i nie leje się krew. To normalne, że się gwałcą, ustalają hierarchię, trzeba im na to pozwolić, bo inaczej nigdy się nie dogadają. c

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 12 maja 2013, 12:51

Chanties pisze:nie wiedziałam, już się bałam że moja świnka jest homo O.O

Zwierzak homoseksualista...
Miałaś kiedys psa? Widziałaś jak ustalają hierarchię? To tak jak ze świnkami. "Gwałcenie" jest objawem zdominowania i podporządkowania sobie drugiego osobnika.Gryza się bo może się to nie podobać śwince dominowanej i poprzez gryzienie wyraża swój sprzeciw. Chyba nie wyobrażasz sobie, że zwierze które nie myśli tak jak człowiek, nie wie co to jest homoseksualizm, rozmnaża się jedynie po to aby gatunek przetrwał zmienia nagle orientację. Bo świnki nie mają raczej czegoś takiego. Jest połączenie albo samiec samica albo nie ma go wcale...

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 12 maja 2013, 13:41

U mnie Tośka gwałciła Neskę ale wskakiwała jej na głowę i to jeszcze gorzej wyglądało. o.0 Ale to norma. :)

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”