Chciałabym prosić o porady osoby, które posiadają dwie świnki. Ponieważ uznałam, że moja nowa świnka oswoiła się ze mną na tyle, że może czas, aby kupić jej koleżankę. Na razie największym moim problemem jest to, że mój chłopak uważa że kiedy będą dwie to będą bardzo głośne i będą kwiczeć i chciałam was spytać czy to bardzo możliwe że tak będzie? Mi się wydaje, że świnka raczej kwiczy kiedy chce zwrócić na siebie uwagę bo jest sama i potrzebuje towarzystwa. Moja Amiga ma aktualnie 5 miesięcy, więc powinnam kupić młodszą. Czy istnieje duże ryzyko, że świnki się nie polubią? Słyszałam, że u samiczek przebiega to dosyć łagodnie i raczej powinny się polubić. I jeśli już kupię tą drugą, to czy powinnam ją na początku włożyć do osobnej klatki, żeby najpierw oswoiła się z miejscem, a później próbować oswajać ją z Amigą?
Przepraszam jeśli był już podobny wątek, ale nie bardzo mogłam znaleźć. A najbardziej zależy mi na tym żeby namówić mojego chłopaka. Amiga ogólnie jest spokojna w nocy, więc myślę że młoda powinna się na niej wzorować i też grzecznie spać a nie hałasować:) Z góry dziękuję za pomoc:)