Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zmiana zachowania

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
jetson1233
Użytkownik
Świnki morskie: Wacuś ;)
Kontaktowanie:

Zmiana zachowania

Postautor: jetson1233 » 12 czerwca 2013, 15:04

Witam!
Mam swoja swinke od 9 miesiecy. Kiedy tylko ja zakupilam, byla taka malutka, kochana, radosna i jakby to okreslic (madrzejsza?). Ostatnimi czasy bardzo sie zmienila , rozleniwila , nie ma ochoty na zabawy , jedyne na co ma ochote to jedzenie , chociaz i z tym jest problem, gdyz jest bardzo wybredna (jest niewielka ilosc warzyw , ktore laskawie zje ) ...
Kiedy tylko ja kupilam zalatwiala swoje potrzeby w jednym kącie klatki, teraz robi to gdzie popadnie i praktycznie za kazdym razem kiedy ktos wezmie ja na rece musi go obsiusiac lub zostawic bobki (tak jakby robila to po zlosci)....
Czy Wasze swinki , tez przechodzily podobny okres??? Czy to przychodzi z wiekiem , lub moze swinka czuje sie samotna??? A moze to taki charakter ?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: Zmiana zachowania

Postautor: Asia909 » 12 czerwca 2013, 15:25

świnki to zwierzęta stadne wiec w samotności mogą popaść w depresje czyli będzie ospała, nie będzie miała ochoty na zabawy itp. Skutkiem tego będą choroby i inne dziadostwa. Lepiej zaadoptuj mu kolegę: http://swinkimorskie.eu/swinki_do_adopcji_samczyki.php

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]