Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Kiedy do weta?

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Neirish
Użytkownik
Kontaktowanie:

Kiedy do weta?

Postautor: Neirish » 11 lutego 2015, 14:17

Hej, nie wiedziałam w jakim dziale umieścić post ...:D Zastanawiam się kiedy pójść z świnką do weterynarza. Mam ją od wczoraj, ma 4 miesiące. Chciałabym iść na przegląd ale jak widzę, że nadal się tak boi, to szkoda mi ją znowu wkładać do transportera.. Jak myślicie, poczekać aż trochę się oswoi czy lepiej od razu iść sprawdzić czy wszystko ok?:)

Awatar użytkownika

natalie98
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Kiedy do weta?

Postautor: natalie98 » 11 lutego 2015, 14:37

Myślę , że bez potrzeby nie warto jej stresować. Jak np. pójdziesz jej obciąć pazurki możesz przy okazji poprosić o zbadanie świnki ;)

Awatar użytkownika
Olencjanna
Użytkownik
Świnki morskie: Nela i Zula ♥
Kontaktowanie:

Postautor: Olencjanna » 11 lutego 2015, 15:58

Ja też moich nie stresowałam. Jedna poszła gdzieś po miesiącu, jak zaczęła swobodnie latać po klatce :) Druga nadal czeka na wizytę. Jeśli widzisz że na razie zachowuje się jak zdrowe prosię ;) to nie ma potrzeby jej wozić po weterynarzach.

Obrazek Obrazek

Neirish
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Neirish » 11 lutego 2015, 16:29

kurcze, a jak kicha?

Awatar użytkownika
Patka <3
Użytkownik
Świnki morskie: Maciuś <3
Kontaktowanie:

Postautor: Patka <3 » 11 lutego 2015, 16:36

Powiem Ci tak ja osobiscie to ze kicha bym poczekala ze 2 dni powiedzmy i tak. Bo moze jeje przejdzie jezelicby sie oczywiscie nie pogaszalo. I dopiero wtedy do weta. Jak masz jakies podstawy ze swinka choruje to powiennas isc ale uprzedzweta ze swinka nie jest jeszcze oswojona. Jezeli bedzie jakis dobry to powinien wziac to pod uwage.

Czoko<3

Awatar użytkownika
Olencjanna
Użytkownik
Świnki morskie: Nela i Zula ♥
Kontaktowanie:

Postautor: Olencjanna » 11 lutego 2015, 17:20

Świnki czasem kichają, jednak jeśli dzieje się to jakoś dziwnie często i nie dochodzą jakieś dodatkowe objawy to daj jak troszkę więcej witaminy C. Moja też tak miała niedługo po tym jak pojawiła się u mnie w domu. Dostała dodatkowo do pietruszki 2 kropelki witaminy C przez 3-4 dni i jej przeszło. Jednak to nie reguła, musisz mieć to na uwadze :)

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”