Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Kawia a punkty widokowe

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
SwinekDuduś
Użytkownik
Świnki morskie: Duduś, niedługo, być może druga świnka.
Kontaktowanie:

Kawia a punkty widokowe

Postautor: SwinekDuduś » 1 listopada 2016, 9:42

Cześć, moja świnka tak jak w tytule - uwielbia patrzeć się na dynamiczne obrazy/rzeczy/pojazdy/zwierzęta. Podczas gdy 2 stopnie na dworze (Lubelskie) ja bohatersko idę na dwór, sypię ziarna słonecznika tym ptaszynom do karmnika. 20 wróbli korzysta ze stołówki. Świnka pokonuję parkur - skok na sofę, skok na pańcię, skok na parapet. I przygląda się ponad 15 minut bez wytchnienia w te wróbelki i sikorki :lol:
Wasze też tak robią? :naughty:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Żaneta_Radom
Użytkownik
Świnki morskie: Kris Moris, Lary i Santi
Kontaktowanie:

Re: Kawia a punkty widokowe

Postautor: Żaneta_Radom » 1 listopada 2016, 13:35

No cóż moje jeszcze są zbyt strachliwe na takie akcje, za krótko z nami mieszkają i są młodziutkie :) Ale ja z kolei u naszych świneczek zauważyłam takie śmieszne zachowanie, jak idę z pietruszką do klatki i chcę żeby mi z rączki zjadły... one nie podchodzą, czekają aż położę przysmak. A ja zawsze tak robiłam, kładłam smakołyk w paśniku. A teraz zmieniłam podejście i jak nie wezmą ode mnie z ręki to zabieram. One wyskakują spod hamaka i szukają... nie ma... patrzą na mnie... a ja znowu ręką podaję i wtedy już z ręki biorą :) Troszkę na innym etapie jesteśmy z naszymi świniakami i ciągle z mężem podziwiamy ich spryt i mądrość. No, ale temat o czym innym :)

Myślenie jest trudne, dlatego większość ludzi woli osądzać

Zapraszam do bliższego poznania mojej gromadki:
http://www.swinkimorskie.eu/nowe_forum/ ... =55&t=7155

Awatar użytkownika
KasiaKK
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Kawia a punkty widokowe

Postautor: KasiaKK » 1 listopada 2016, 14:13

Mam ich przepastnie wielką klatkę zaraz obok okna balkonowego ale jednak ptaszyska nie wzbudzają zainteresowania - takie wrażenie to tylko dźwięk otwieranej lodówki ;P

Najlepszy dedykowany świnkom morskim sklep internetowy.
Szybka wysyłka.
Rewelacyjne Ceny.
Rzetelny opis produktów.
Kompleksowe doradztwo.
Zapraszamy na zakupy: http://www.sklep.swinkamorska.com.pl
Obrazek

Wróć do „Zachowanie”