SwinekDuduś pisze:Każda świnka nie lubi dotykania brzucha. Jest to miejsce niczym strefa 64, niczym Czarnobyl po wybuchu. Legendy głoszą, że żadnemu właścicielowi nie udało się dotknąć na ''żywca'' świńskiego szpondra.
Głównie świnkom się to kojarzy z tym, że ktoś ją będzie chciał tam dziabnąć czy źle podrapać, więc gryzie by się od tego obronić.
madzia0902 pisze:Takie turkotanie i kręcenie kuprem to jest typowe u świnekalbo przez to pokazują że to one tu rządzą drugiej śwince albo tak jak no mój samiec w ten sposób zaleca się do samiczek
madzia0902 pisze:No to starsza czyli pokazuje młodej że to jej terenZazwyczaj świnki nie lubią samego momentu wyjmowania z klatki, może robisz to nieprawidłowo? A jak wyglądają jej bobki? bo przy wzdęciu zazwyczaj są zakończone takim charakterystycznym cypelkiem i śmierdzą, ogólnie dotknij brzuszka i zobacz czy nie jest twardy. A może po prostu świnka już tak nie potrzebuje przytulasów skoro ma towarzysza swojej rasy?
no nie wiem tak ciężko coś wywnioskować z opisu nie widząc całej sytuacji
madzia0902 pisze:No to starsza czyli pokazuje młodej że to jej terenZazwyczaj świnki nie lubią samego momentu wyjmowania z klatki, może robisz to nieprawidłowo? A jak wyglądają jej bobki? bo przy wzdęciu zazwyczaj są zakończone takim charakterystycznym cypelkiem i śmierdzą, ogólnie dotknij brzuszka i zobacz czy nie jest twardy. A może po prostu świnka już tak nie potrzebuje przytulasów skoro ma towarzysza swojej rasy?
no nie wiem tak ciężko coś wywnioskować z opisu nie widząc całej sytuacji
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości