Fakt Vitapol nie należy do karm najlepszych, ale nic się nie zrobi jak świnka nie je innych. Można spróbować mieszać karmy (dosypywać coraz więcej granulatu) jeśli np. świnka wcina granulat z Vitapola kupuj dosypuj do karmy w większej ilości. Ale to, że ktoś kupuje taką karmę a nie inna nie znaczy, że nie dba o swojego pupila.
Ja również odradzam karm Vitapol, ale jeśli ktoś jest w takiej sytuacji jak ja, to Vitapol jest na pewno lepszy od Megana, Animalsa czy też innych śmieci. Co do kolb Vitapola to są dobre, mojej śwince bardzo smakują, ale jest to tylko smakołyk, Nadia dostaje 3-4 kolby na miesiąc.
Sandi pisze:Co do kolb Vitapola to są dobre, mojej śwince bardzo smakują, ale jest to tylko smakołyk, Nadia dostaje 3-4 kolby na miesiąc.
2-4 razy w miesiącu to jako przysmak? Wychodzi na to, że dajesz średnio raz na tydzień - nie sądzę, że to przysmak, prędzej jeden ze składników podstawowej diety. Ogranicz to do 1, maksymalnie 2 kolb na miesiąc.
Ja tam kolb nie lubię,a w szczególności tego żółtego nie wiadomoco-kleiku. Poza tym jest tam dużo kolorowych takich.
Świnki wolą np. łodygę z kalafiora (w lecie) albo gałązki, bo rola ta sama, a naturalne. Nawet swoim chomikom i myszy nie daję kolb takich, tylko kolby czarnego prosa, prosa senegalskiego i ususzone kolby kukurydzy
AgneS, nie wszystkie świnki lubią łodygę z kalafiora. Moja Nadia jest bardzo wybredna, smakują jej same chemie-prawdopodobnie tym była karmiona, zanim do mnie trafiła.