Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

wybredna świnka

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
patka1307
Użytkownik
Świnki morskie: Kuba, urodzony w styczniu 2013 roku
Kontaktowanie:

wybredna świnka

Postautor: patka1307 » 18 czerwca 2013, 14:42

Moja świnka uwielbia jeść siano i pokarm dla świnek. Kupiłam jej jeszcze jedzonko FRYKAS, kolbe i wapno do gryzienia. Niestety Frykasa, kolby i wapna nie rusza :( oczywiście daje jej świeże warzywa, ale chciałabym ją nakłonić do gryzienia chociaż wapna, bo to dla jej zdrowia i zdrowych zębów. Co mogę zrobić? czy pozostaje mi tylko czekać cierpliwie, aż świnka się na to skusi??

Jestem Patrycja. Od niedługiego czasu jestem posiadaczką gładkowłosej świnki- Kuby.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Klaudik1
Użytkownik
Świnki morskie: Czesiu[*] , Kubuś ♥
Kontaktowanie:

Re: wybredna świnka

Postautor: Klaudik1 » 18 czerwca 2013, 15:14

Mało jaka świnka je wapno, moja tak samo go nie tyka.. ;)

KUBUŚ

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 18 czerwca 2013, 17:41

Wapna nie wolno podawać świnka, one i tak nie jedzą ich. :) Kolb też nie powinno się podawać ponieważ są niezdrowe. Najlepiej kup karmę z VL np. Cavia Nature Cavia Complete itp. Na zdrowe ząbki możesz kupować gałązki drzew owocowych. Dla urozmaicenia diety podawaj zioła z Herbal Pets. :P

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

karolina
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: karolina » 1 lipca 2013, 15:20

Możesz poczekać, bo świnka jak dostanie coś nowego np. wapno to musi się do tego przyzwyczaić, czyli obwąchać i inne. :) Potrzeba czasu. Moja świnka też tak miała jak dostała ode mnie nową karmę, jednak po kilku dniach zaczęła jeść tą karmę tak jak tą swoją poprzednią, więc nie martw się pewnie twoja świnka też się oswoi i zacznie gryźć nową karmę i wapno :]