Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czy firma Nestor jest dobra?

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Książkomaniaczka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Czy firma Nestor jest dobra?

Postautor: Książkomaniaczka » 18 maja 2015, 15:48

Odkąd mam świnkę (od 15.02.15r) kupujemy dla niej produkty firmy nestor. Kolby jak kiedyś jadła z innej firmy (choć na początku nie była do nich przekonana) to chyba jej za bardzo nie pasują z nestora, bo nie je . Karma sucha jest zjadana ale nie w całości bo są składniki których nawet nie tknie. Granulat jej smakuje. Myślałam że po prostu jest troche wybredna ale poczytałam na innych stronach i firma nie cieszy się najlepszą opinią choć myślałam że jest dobra. A co wy o niej sądzicie? Pomocy

:no: Książkomaniaczka

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Elisu
Użytkownik
Świnki morskie: Kiki, Basia
Kontaktowanie:

Re: Czy firma Nestor jest dobra?

Postautor: Elisu » 18 maja 2015, 20:38

Cóż, osobiście nigdy nie miałam styczności z produktami tej firmy, więc niestety nie wypowiem się na temat jakości ich produktów. Widziałam natomiast, że karmy dla świnek (w tym kolby) zawierają ziarna, a tego świnki powinny raczej unikać (chociaż niewielkie ilości ziarna nie powinny zaszkodzić). Ponadto kolby tuczą. Odnośnie doświadczeń, niech wypowie się kto inny.
Moje świnki uwielbiają karmę Versele Laga, jest to raczej droższa karma, ale wiele osób ją rekomenduje. Polecam wypróbować ;)

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Re: Czy firma Nestor jest dobra?

Postautor: merida91 » 2 czerwca 2015, 14:39

Powiem jako pracownik sklepu zoologicznego, że Nestor jest firmą porównywalną do Vitapolu, choć nie tak popularną. Jakościowo podobną do Dako-artu chociażby - innymi słowy same śmieci.